Închide meniul

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing | Actorul Jackie Chan a purtat torţa olimpică pe Marele Zid Chinezesc

Reclamă

Antena Sport Publicat: 3 februarie 2022, 11:51

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing | Actorul Jackie Chan a purtat torţa olimpică pe Marele Zid Chinezesc

Actorul Jackie Chan a purtat torţa olimpică

Getty Images

Ştafeta torţei care va deschide Jocurile Olimpice de iarnă din 4-20 februarie este foarte modestă în comparaţie cu ştafeta care s-a desfăşurat pe glob pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, un turneu care a fost întrerupt de proteste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Actorul Jackie Chan a purtat torţa olimpică pe Marele Zid Chinezesc

Ma Long, medaliat cu aur olimpic la tenis de masă, şi Wu Jingyu, de două ori medaliată cu aur la taekwondo, s-au numărat printre cei care au purtat torţa în fomă spiralată, roşie şi argintie, de-a lungul secţiunii Badaling a Marelui Zid, unde temperatura a fost, joi dimineaţă, de – 11 grade Celsius.

Jackie Chan, în vârstă de 67 de ani, vedeta din Hong Kong a filmelor de acţiune şi comedie, cunoscut pentru sprijinul acordat guvernului de la Beijing, a fost trecut în comunicatul oficial de presă sub numele său chinezesc, Chen Gangsheng.

„M-am trezit la 04.00 dimineaţa. Este a patra mea Olimpiada. Sunt foarte fericit. Mi-e şi frig!”, le-a spus Chan reporterilor, după ce a alergat de-a lungul zidului.

Badaling, secţiunea de zid cel mai des vizitată de turişti și unde va ajunge și delegația noastră, se află la 70 km nord-vest de centrul Beijingului, în districtul Yanqing, lângă locurile unde vor avea loc probele de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice. Secţiunea a fost construită în jurul anului 1.500 d.Hr. în timpul dinastiei Ming.

Reclamă

Jocurile Olimpice de iarnă se desfășoară într-o ”bulă închisă”

Tot joi, torţa va ajunge la Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor olimpice pe zăpadă. Ştafeta se va încheia cu aprinderea flăcării olimpice la ceremonia de deschidere de vineri.

Din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice se desfăşoară într-o „bulă închisă”, cu concurenţii şi personalul olimpic departe de public. Totuşi, competiţiile vor avea parte de un public restrâns, selectat înainte.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și