Închide meniul

Juniorul Bogdan Duma a reușit surpriza în etapa a doua de Super Rally! Are 17 ani și este elev la un liceu din Cluj

Florian Ceafalău Publicat: 7 iunie 2023, 9:30 / Actualizat: 7 iunie 2023, 11:42

Reclamă
Juniorul Bogdan Duma a reușit surpriza în etapa a doua de Super Rally! Are 17 ani și este elev la un liceu din Cluj

FRAS

Juniorul Bogdan Duma este marele câștigător al etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally care a avut loc pe circuit urban în municipiul Alba Iulia, și este noul lider al campionatului.

Juniorul Bogdan Duma este marele câștigător al etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally care a avut loc pe circuit urban în municipiul Alba Iulia, și este noul lider al campionatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A fost în premieră când o etapă de Super Rally a fost organizată în Alba Iulia, iar vineri seară piloții au avut parte de o primire specială. Mii de spectatori au fost prezenți la startul festiv dat chiar de către Garda de Onoare a Cetății Alba Carolina.

După ce în antrenamente a impresionat și a stabilit timpul de referință, un spectaculos 03:14,737, cu 5 secunde peste francezul Jerome France, Duma (Radical SR3) și-a continuat evoluția și în concurs, acolo unde a încheiat manșa în 03:12,990. France a abandonat înainte de manșele finale din cauza problemelor tehnice.

Deși inițial erau programate două manșe de concurs, ultima a fost anulată din cauza furtunii care a lovit Alba Iulia.

Juniorul Bogdan Duma este elev la un liceu din Cluj și are doar 17 ani

În vârstă de numai 17 ani, Bogdan Duma este elev la un liceu economic din Cluj și este considerat unul dintre cei mai talentați piloți din noua generație a automobilismului sportiv românesc. Acesta se află la al doilea succes din super rally după cel reușit anul trecut la Craiova, atunci când însă a profitat de condițiile meteorologice.

Reclamă
Reclamă 4

Podiumul de la Alba Iulia a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car GT) și de Mihai Leu (Radical SR8). La echipe victoria a revenit echipei VP Racing Team, formată din Bogdan Duma și Vali Porcișteanu, iar în Top 3 s-au mai clasat UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan) și Impuls Leasing Team (Aurelian Andronache și Costel Cășuneanu).

După această etapă, Bogdan Duma a preluat conducerea clasamentului, cu 43 de puncte, urmat de Aurelian Andronache cu 28 și de Jerome France cu 25. Următoarea etapă va avea loc în perioada 30 iunie – 1 iulie tot pe traseu urban în municipiul Deva.

Reclamă

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:05

„I-am făcut o ofertă de 1,4 miliarde de euro!” Lionel Messi, tentat cu cel mai mare salariu din istorie

14:05

Decizia luată de selecţionerul Belgiei, după înfrângerea şoc cu Slovacia! Doar 12 jucători s-au antrenat

13:53

Carlos Alcaraz, înainte de participarea alături de Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024: „Este un moment unic pentru mine”

13:45

Al cincilea transfer al verii la Dinamo! „Câinii” au transferat un fundaş central de la Lecce

13:28

Dennis Man, aproape de transferul carierei! Cluburile uriaşe care-l urmăresc pe român la EURO 2024

13:16

Portugalia – Cehia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Cristiano Ronaldo începe drumul spre trofeul EURO 2024

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și