Închide meniul

Juniorul Bogdan Duma a reușit surpriza în etapa a doua de Super Rally! Are 17 ani și este elev la un liceu din Cluj

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 7 iunie 2023, 9:30 / Actualizat: 7 iunie 2023, 11:42

Juniorul Bogdan Duma a reușit surpriza în etapa a doua de Super Rally! Are 17 ani și este elev la un liceu din Cluj

FRAS

Juniorul Bogdan Duma este marele câștigător al etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally care a avut loc pe circuit urban în municipiul Alba Iulia, și este noul lider al campionatului.

Juniorul Bogdan Duma este marele câștigător al etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally care a avut loc pe circuit urban în municipiul Alba Iulia, și este noul lider al campionatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A fost în premieră când o etapă de Super Rally a fost organizată în Alba Iulia, iar vineri seară piloții au avut parte de o primire specială. Mii de spectatori au fost prezenți la startul festiv dat chiar de către Garda de Onoare a Cetății Alba Carolina.

După ce în antrenamente a impresionat și a stabilit timpul de referință, un spectaculos 03:14,737, cu 5 secunde peste francezul Jerome France, Duma (Radical SR3) și-a continuat evoluția și în concurs, acolo unde a încheiat manșa în 03:12,990. France a abandonat înainte de manșele finale din cauza problemelor tehnice.

Deși inițial erau programate două manșe de concurs, ultima a fost anulată din cauza furtunii care a lovit Alba Iulia.

Juniorul Bogdan Duma este elev la un liceu din Cluj și are doar 17 ani

În vârstă de numai 17 ani, Bogdan Duma este elev la un liceu economic din Cluj și este considerat unul dintre cei mai talentați piloți din noua generație a automobilismului sportiv românesc. Acesta se află la al doilea succes din super rally după cel reușit anul trecut la Craiova, atunci când însă a profitat de condițiile meteorologice.

Reclamă

Podiumul de la Alba Iulia a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car GT) și de Mihai Leu (Radical SR8). La echipe victoria a revenit echipei VP Racing Team, formată din Bogdan Duma și Vali Porcișteanu, iar în Top 3 s-au mai clasat UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan) și Impuls Leasing Team (Aurelian Andronache și Costel Cășuneanu).

După această etapă, Bogdan Duma a preluat conducerea clasamentului, cu 43 de puncte, urmat de Aurelian Andronache cu 28 și de Jerome France cu 25. Următoarea etapă va avea loc în perioada 30 iunie – 1 iulie tot pe traseu urban în municipiul Deva.

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și