Închide meniul

Kelvin Kiptum a doborât recordul mondial la maraton. La 23 de ani, kenyanul a reuşit o performanţă fabuloasă!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 octombrie 2023, 22:18

Kelvin Kiptum a doborât recordul mondial la maraton. La 23 de ani, kenyanul a reuşit o performanţă fabuloasă!

Kelvin Kiptum a doborât recordul mondial la maraton

Kelvin Kiptum a reuşit o performanţă uriaşă / Colaj Profimediaimages

Kenyanul Kelvin Kiptum a doborât recordul mondial la maraton, la Chicago, câştigând în două ore şi 35 de secunde, un timp cu peste 30 de secunde mai bun decât recordul precedent stabilit de conaţionalul său Eliud Kipchoge, informează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kiptum a doborât anul acesta recordul maratonului de la Londra şi era hotărât să facă din nou o magie în Chicago. El a accelerat la 35 de kilometri, înainte de a-şi ridica braţele în aer în aplauzele mulţimii pe ultima porţiune.

Kelvin Kiptum a doborât recordul mondial la maraton

Iniţial, el nu a vizat recordul, dar a spus că ştia că performanţa anterioară, 2:01:09, a lui Kipchoge, dublu campion olimpic, era la îndemână în ultimii kilometri, în timp ce se străduia să facă istorie.

Mă simt atât de fericit. Nu eram pregătit„, a spus el la linia de sosire. „Un record mondial nu era în mintea mea astăzi„.

Reclamă

El a rupt panglica de la linia de sosire cu trei minute şi 27 de secunde înaintea conaţionalului Benson Kipruto, în timp ce belgianul Bashir Abdi a terminat al treilea în 2:04:32, potrivit news.ro.

Kiptum şi conaţionalul Daniel Mateiko s-au desprins de restul plutonului la kilometrul 10, iar la jumătatea traseului cei doi aveau un avans de peste un minut şi jumătate faţă de restul plutonului.

Aflat la doar al treilea maraton, Kiptum a făcut din cursa de 35 de kilometri o cursă de un singur om şi a decis să profite de celebrul traseu plat din Chicago pentru a trece la o altă viteză.

Reclamă 4 / 0/3

Am văzut timpul în faţa mea şi mi-am spus să încerc – poate pot să alerg sub 2:00„, a spus el. „Ştiam că într-o zi voi fi deţinătorul unui record mondial„.

În cursa feminină a existat, de asemenea, un efort remarcabil din partea alergătoarei olandeze Sifan Hassan, care a zădărnicit încercarea kenyencei Ruth Chepngetich de a obţine al treilea titlu consecutiv la Chicago. în 2:13:44, al doilea timp de maraton feminin al tuturor timpurilor.

Hassan a cucerit două medalii la Campionatele Mondiale de Atletism din august şi nu a dat semne de oboseală la Chicago, unde a depăşit-o pe Chepngetich cu un minut şi 53 de secunde.

Etiopianca Alemu Megertu a ocupat locul trei, cu timpul 2:17:09.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și