Închide meniul
Video

Mărturia tulburătoare a româncei stabilite de 5 ani în SUA şi care a salvat vieţile americanilor în pandemie: "A fost o experienţă înspăimântătoare"

Antena Sport Publicat: 2 iulie 2020, 17:10 / Actualizat: 12 mai 2021, 13:37

Reclamă

Petronela e de cinci ani în America. Alergătoarea din Bacău e specialistă în probele de 800 şi 1500 de metri. Românca reprezintă Universitatea din Toledo la competiţiile din state. Sportiva a luat masterul în sănătate publică. Pentru că e specializată în epidemiologie, românca a fost chemată să lupte cu virusul ucigaş în prima linie. Atleta a trăit clipe de groază în spital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"A fost, cu siguranţă, o experienţă înspăimântătoare pentru că la început aproape toate persoanele pe care le contactăm erau deja în stare gravă la spital, conectaţi la un ventilator şi totul era din cauză că rezultatele veneau mult prea târziu şi noi nu aveam timp să facem absolut nimic pentru a preveni pandemia asta", a spus Petronela Simiuc. 

Şi în America au explodat cazurile dupa relaxarea restricţiilor. Cei care nu respectă regulile au uitat prin ce coşmar a trecut omenirea, spune atleta.

"Ştiu că la început foarte multe persoane au fost lăsate de izbelişte fără să li se acorde o şansă. Şi pur şi simplu mă gândeam cam câte zile ar trăi acea persoană. Şi asta mă întrista groaznic", a mai spus Petronela. 

Petronela se antrenează la munte, în Arizona, ca să ajungă la Olimpiadă. Românca s-a calificat în finala colegiilor din America, însă pandemia a anulat concursul cu o zi inainte.

Reclamă

"Pentru ca îmi doresc să ajung la JO, am hotărât să vin pe cheltuieli proprii, să mă antrenez cu cei mai buni sportivi pentru a deveni cea mai bună sportivă. De aceea, eu când am venit aici nu am venit pentru a trăi visul american, am venit pentru a trăi visul olimpic şi pentru a-mi îmbunătăţi cunoştinţele în sănătate publică şi în ceea ce aş putea eu face pentru a da înapoi societăţii", a mai spus Petronela. 
 

Recomandări
Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:45 Simona Halep – McCartney Kessler LIVE TEXT (16:00), în primul tur de la Trophee Clarins. Al doilea meci al Simonei de la revenire 13:24 Gigi Becali, detalii explozive despre negocierile pentru Louis Munteanu: „Cred că se duc să-l păcălească pe Şucu!” 13:01 EXCLUSIVPrima reacţie a lui Alexandru Chipciu, după ce Gigi Becali a anunţat că-l va transfera la FCSB 12:38 NEWS ALERTGigi Becali, dezvăluire BOMBĂ despre Florinel Coman: „N-o să plece! Trebuie să îl ţii! Îi dau eu bani” 12:37 NEWS ALERTAlexandru Chipciu, la FCSB! Anunţ de ultimă oră făcut de Gigi Becali 12:27 Gigi Becali, anunţ despre transferul lui Denis Alibec la FCSB: „Au plâns mama şi bunica lui. Dacă nu plângeau, o ţinea pe jocuri” 11:47 Golgheterul dorit de Dan Petrescu, cale liberă spre CFR Cluj! Anunţul momentului 11:38 VIDEOFanii lui Arsenal au dat cu articificii noaptea la hotelul unde credeau că e Manchester City cazată. „Cetăţenii” erau încă acasă 11:34 Ferrari, dublă lovitură înaintea Marelui Premiu de Formula 1™ de la Imola! A anunţat că a luat doi oameni de la Mercedes 11:08 Mircea Lucescu l-a refuzat pe Dan Şucu! „IL Luce” l-a propus pe Marius Şumudică antrenor la Rapid Vezi toate știrile
Citește și