Închide meniul

Mikaela Shiffrin continuă să scrie istorie în sport. A obţinut a 90-a victorie în Cupa Mondială

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 noiembrie 2023, 9:45

Reclamă
Mikaela Shiffrin continuă să scrie istorie în sport. A obţinut a 90-a victorie în Cupa Mondială

KILLINGTON, VERMONT - NOVEMBER 24: Mikaela Shiffrin of Team USA speaks to the media on November 24, 2023 in Killington, Vermont. Sean M. Haffey,Image: 824058414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mikaela Shiffrin continuă să scrie istorie în sport. A obţinut a 90-a victorie în Cupa Mondială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva americană Mikaela Shiffrin, regina schiului alpin, a câştigat duminică slalomul de la Killington (SUA), a 90-a sa victorie în Cupa Mondială, un record, după un nou duel magnific cu rivala sa Petra Vlhova, relatează AFP.

Mikaela Shiffrin continuă să scrie istorie în sport. A obţinut a 90-a victorie în Cupa Mondială

Shiffrin (28 de ani), de cinci ori câştigătoare a Cupei Mondiale la general, a devansat-o cu 33/100 pe slovacă. Elveţianca Wendy Holdener s-a clasat pe locul 3, la 1 sec 37. În faţa unui public extaziat şi după un loc 3 la slalomul uriaş, americanca şi-a trecut deja în palmares a doua victorie a iernii, după cea de la Levi (Finlanda), în urmă cu două săptămâni, la slalom.

În sezonul trecut, ea a doborât recordul suedezului Ingemar Stenmark de victorii în circuitul mondial (86) şi continuă să îşi îmbunătăţească această bornă, îndreptându-se spre 100 de succese la doar 28 de ani, scrie news.ro.

Shiffrin stăpâneşte la perfecţie pârtia de la Killington, unde a câştigat şase din cele şapte slalomuri de Cupa Mondială din program începând din 2016. În Vermont, Shiffrin şi Vlhova s-au angajat din nou într-un duel magnific, un nou episod dintr-o rivalitate sportivă care durează de mai bine de şase ani.

Reclamă

Aflată în frunte după prima manşă, Shiffrin a fost pusă sub presiune de a doua manşă excelentă a lui Vlhova, dar a reacţionat perfect, stabilind cel mai bun timp şi la a doua manşă. Cele două campioane au fost impresionante, devansând concurenţa cu mai mult de o secundă.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Mikaela Shiffrin este deja lider, cu 350 de puncte, cu 84 mai multe decât Vlhova.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:52 Cele două „finale” ale lui Răzvan Lucescu şi PAOK pentru titlul din Grecia sunt exclusiv în AntenaPLAY 14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental 13:51 Marius Șumudică e gata să o antreneze gratis pe Rapid: „Să demonstrez ce pot face cu căpriorii!” Ce ofertă uriașă a refuzat 13:35 UPDATEPrimii jucători de bază care au plecat de la FC U Craiova după retrogradare! Anunţul oficial făcut de olteni 13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian 12:28 Marius Șumudică și-a distrus televizorul, din cauza lui Octavian Popescu! L-a făcut praf pe jucătorul de la FCSB: „Îl ia vântul!” Vezi toate știrile
Citește și