Închide meniul

Naţionala de rugby a României s-a întors în ţară după Cupa Mondială. Mihai Macovei: „Am rămas dezamăgit de atitudinea noastră”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 10 octombrie 2023, 21:41

Naţionala de rugby a României s-a întors în ţară după Cupa Mondială. Mihai Macovei: „Am rămas dezamăgit de atitudinea noastră

Naţionala de rugby a României s-a întors în ţară după Cupa Mondială

Naţionala de rugby, la întoarcerea în România / AntenaSport

Naţionala de rugby a României s-a întors în ţară după Cupa Mondială. România a fost învinsă în toate cele trei meciuri de la Cupa Mondială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu Tonga „Stejarii” s-au descurcat cel mai bine, fiind învinşi cu 45-24 (21-17). În celelalte jocuri naţionala a suferit înfrângeri drastice.

Naţionala de rugby a României s-a întors în ţară după Cupa Mondială

În primul meci Irlanda, una dintre favoritele la trofeu, ne-a învins cu 82-8. A urmat partida cu Africa de Sud, încheiată cu scorul de 76-o pentru Springboks.

În cea de a treia partidă, Scoţia ne-a învins la cea mai mare diferenţă de scor, 84-0.

Acest grup de tineri jucători va fi, 80% dintre ei, se va afla în echipa pentru calificările Cupei Mondiale din Australia, care vor începe în 2025. Vom încerca să construim ceva. Avem nevoie de mai multe meciuri tari, de mare intensitate, iar băieţii au nevoie să muncească şi să crească, pentru că e greu să te pregăteşti când ai puţin timp împreună, o săptămână sau două”, a declarat selecţionerul naţionalei, Eugen Apjok, citat de agerpres.ro.

Reclamă

Selecţionerul s-a arătat dezamăgit că naţionala nu a reuşit să învingă Tonga. „Aşteptam mai mult de la acest meci, aveam multe speranţe, încă de la început eram conştienţi de grupa dificilă în care suntem şi speram că acest meci va permite să obţinem un rezultat pozitiv. Am crezut în acest rezultat până în debutul reprizei secunde, când Tonga s-a desprins definitiv”, a comentat Apjok.

Mihai Macovei, dezamăgit de atitudinea „Stejarilor”

Mihai Macovei, care nu a jucat la Cupa Mondială, a fost dezamăgit de atitudinea „Stejarilor” în primele trei meciuri.

Știam cu toții că ne așteaptă o Cupă Mondială grea, cu cele patru meciuri, patru echipe care sunt în formă, ceea ce spune și clasamentul mondial. Din păcate, am rămas puțin dezamăgit de jocul nostru și de atitudinea noastră în primele trei meciuri.

Reclamă 4 / 0/3

Asta ne-a lipsit în primele trei meciuri, mândria de a purta tricoul naționalei, de a juca pentru țara ta… În al patrulea meci, jucătorii s-au trezit și și-au dat seama că sunt la un Campionat Mondial.

(n.r.: despre Florin Surugiu, care s-a retras) Îmi pare rău că n-am putut să joc alături de el, dar mă bucur pentru el că și-a jucat ultimul meci la Cupa Mondială, chiar a făcut un meci bun. Eu cred că mai putea să mai joace. Eu am avut o accidentare înainte de Cupa Mondială, dar nu am fost ales să reintru în grup. După meciul cu Africa așteptam să primesc un telefon, dar din păcate nu a venit…

„Nu sunt optimist pentru viitorul naţionalei”

Trebuie să existe un echilibru, nu pot să fie numai jucători tineri sau numai jucători cu experiență, iar asta ne-a lipsit nouă. Nu sunt optimist pentru viitorul naționalei României pentru că ma uit în spate și nu văd nimic. Nu avem nicio structură și n-avem echipă.

Dacă nu avem o structură în spate de unde să vină an de an jucători, normal că ajungem să avem vreo 10 jucători naturalizați. Din ce am înțeles, și la anul o să mai naturalizeze… O să ajungem cu o echipă națională fără identitate și cu 15 jucători din alte țări care o să înceapă meciul pentru România.

Din păcate, unii din federație, care nu au făcut nimic pentru rugby-ul românesc, au ajuns să decidă ce se poate face în rugby… Trebuie făcută o curățenie, sunt aceiași oameni la federație, iar după părerea mea, nu mergem în direcția bună”, a declarat Mihai Macovei pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:29 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și