Închide meniul

Naţionala României de sabie juniori a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de la Madrid

Publicat: 17 decembrie 2023, 19:04 / Actualizat: 23 decembrie 2023, 18:26

Reclamă
Naţionala României de sabie juniori a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de la Madrid

Naţionala României de sabie juniori a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de la Madrid

Facebook Federaţia Română de scrimă

Naţionala masculină de sabie juniori a României a cucerit duminică medalia de argint la Cupa Mondială de sabie, pentru juniori, de la Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa României, formată din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Radu Niţu şi Marco Şovar, a pierdut în finala de la Madrid în faţa echipei Statelor Unite ale Americii, scor 43-45.

Naţionala României de sabie juniori a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de la Madrid

Este a doua medalie cucerită de delegaţia tricoloră la Madrid, după medalia de aur obţinută sâmbătă de Vlad Covaliu, în concursul individual, scrie news.ro.

„România a cucerit a doua medalie la Madrid – de această dată a fost argint, în concursul pe echipe. Tricolorii au pierdut greu finala Cupei Mondiale, din capitala Spaniei, cu 43-45 în fața Statelor Unite, după un meci disputat. Felicitări pentru Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Radu Nițu și Marco Șovar! Felicitări și antrenorilor Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Alexandru Chiculiță, Sandu Constantin și Lucian Dina! Trei dintre cei patru tricolori sunt legitimați la CS Dinamo, iar Radu Nițu reprezintă clubul CS Riposta București. Toți sunt și componenți ai loturilor CNOPJ și CNOPT.
Premierea medaliaților a fost efectuată de dna Roxana Scarlat Bârlădeanu, secretarul general al FRS, în calitate de observator FIE„, a anunţat şi Federaţia Română de scrimă.

Parcursul din concurs al tricolorilor a fost următorul: România – Singapore 45-40 (optimi), România – Polonia 45-40 (sferturi), România – Italia 45-34 (semifinale) şi România – Statele Unite 43-45 (finală).

Vlad Covaliu a cucerit medalia de aur la Cupa Mondială de sabie, pentru juniori, de la Madrid

Scrimerul român Vlad Covaliu a câştigat sâmbătă etapa de Cupă Mondială de sabie, pentru juniori, desfăşurată la Madrid. Vlad Covaliu a obţinut 13 victorii din 13 meciuri disputate vineri, la Madrid, dominând categoric turneul masculin individual al etapei de Cupă Mondială la sabie găzduit de capitala Spaniei.

Reclamă

În semifinale, Vlad Covaliu l-a întrecut pe sabrerul ucrainean Darii Lukashenko, de care a dispus cu scorul de 15-6.

În finală, sportivul tricolor l-a învins pe americanul Kevin Sohn cu scorul de 15-8.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:25 LIVE TEXTReal Madrid – Bayern Munchen 0-1. Alphonso Davies a marcat un gol superb pe Bernabeu 23:05 Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni! 22:31 Valentin Ceauşescu, dezvăluiri de senzaţie! Cine e jucătorul Stelei care i-a cerut ceva ieşit din comun: „Asta, niciodată” 22:26 Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge 21:56 Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor 21:43 Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere 21:02 FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată” 20:53 Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3 20:28 FotoTeodora Stoica, imagini emoţionante cu tatăl ei, Mihai Stoica: „Un vis devenit realitate” 20:14 Rapid are un nou director sportiv! Anunţul oficial al clubului patronat de Dan Şucu Vezi toate știrile
Citește și