Închide meniul

O nouă medalie de aur pentru Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar! Delegaţia României a făcut spectacol la Cupa Mondială de la Lucerna

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 iulie 2023, 18:47

Reclamă
O nouă medalie de aur pentru Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar! Delegaţia României a făcut spectacol la Cupa Mondială de la Lucerna

O nouă medalie de aur pentru Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au triumfat în proba de proba de dublu vâsle / Facebook Federaţia Română de Canotaj

O nouă medalie de aur pentru Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. Au triumfat în proba de dublu vâsle de la Cupa Mondială de la Lucerna. Pe prima treaptă a podiumului au urcat şi Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, în proba de patru rame.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Delegaţia României s-a clasat pe locul 2 în clasamentul pe națiuni, după Marea Britanie. Tricolorii au avut mai multe medalii decât reprezentativele din Australia, Olanda, Noua Zeelandă sau Irlanda.

O nouă medalie de aur pentru Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. Ce au făcut ceilalţi sportivi români

Ne mândrim cu ei! Canotorii români au câștigat 6 medalii la Lucerna (Elveția): 2 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz. Felicitări tuturor!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat cursa finală a probei de dublu vâsle feminin (W2x), impunându-se detașat în fața echipajelor din Lituania și Olanda. După performanța lor extraordinară, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost premiate de Thomas Bach, Președintele Comitetului Olimpic Internațional.

Tot o medalie de aur a fost câștigată și, în finala probei de patru rame feminin (W4-), de echipajul compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș. Sportivele au avut o cursă cu un finish extraordinar și s-au impus în fața echipajelor din Australia și Marea Britanie.

Reclamă

Prima medalie de argint a fost câștigată de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în finala probei de dublu rame feminin (W2-). Sportivele au urcat pe a doua poziție a podiumului, completat de Australia și Grecia.

Argint a obținut și echipajul de dublu rame masculin (M2-). Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au încheiat cursa pe locul 2, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie și Elveția.

Echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela Cozmiuc și Mariana-Laura Dumitru, s-a clasat pe locul 2, după cel din Marea Britanie și înaintea sportivelor din Grecia.

Reclamă 4 / 0/3

La categoria patru vâsle masculin (M4x), sportivii Mihai Chiruță, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florin Marian Enache au reușit să aducă României medalia de bronz„, a fost anunţul făcut de Federaţia Română de Canotaj, pe pagina oficială de Facebook.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, dezvăluiri despre antrenamentele de pe lacul Snagov

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost invitate la emisiunea AS.ro LIVE şi au făcut dezvăluiri despre antrenamentele de pe lacul Snagov. Canotoarele care au adus României singura medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo au vorbit despre lupta pe care o dau în afara competiţiilor.

Campioanele olimpice, mondiale şi europene se pregătesc pe lacul Snagov, printre ambarcaţiunile cu motor. Antrenamentele pe care le ţin seara reprezintă un adevărat pericol pentru el, cât şi pentru ceilalţi sportivi. Uneori, se face slalom printre componenţii lotului naţional.

Am ieşit la antrenament la ora 7. Eu m-am trezit pe la 6 şi un sfert. Nu ieşim în fiecare zi la această oră, uneori ieşim la 8:30, chiar 9:00. E în funcţie de programul pe care urmează să îl facem la antrenament sau de micile evenimente.

Ne intersectăm pentru că trebuie să împărţim lacul şi trebuie să convieţuim împreună. Uneori ne şi supără, uneori poate îi supărăm noi pe ei pentru că nu se pot distra aşa cum şi-ar dori. Dar noi avem nevoie de aceste intervale orare… dimineaţa trei ore şi pe seară o oră şi jumătate în care să ne putem antrena.

În zilele de sărbătoarea sau în weekend încercăm să evităm să ieşim pe apă fiindcă atunci este cea mai mare nebunie. Şi pentru noi este periculos, pentru că pe valurile acestea făcute de bărcile mari cu motor noi ne putem accidenta foarte uşor. Încercăm să evităm, sau să fim atenţi. Şi clar apelăm şi la bunătatea celor care se distrează. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să păstreze o oarecare distanţă şi să lase puţin viteza când trec pe lângă noi”, a declarat Simona Radiş.

„Cea mai mare problemă o avem după amiaza, la al doilea antrenament, când este şi mai cald şi atunci ies şi şalupele şi skijeturile pe lac„, a declarat Ancuţa Bodnar.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și