Închide meniul
Video

O româncă a ajuns pe locul 1 în clasamentul mondial la Karate olimpic!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 iulie 2021, 21:35 / Actualizat: 22 iulie 2021, 15:58

Maria Coman, vicecampioană mondială la karate

Sursa: AS.ro

Maria Coman o cheamă pe dinamovista de 16 ani care e prima în topul mondial al junioarelor karatiste. Anul trecut, Maria a ieșit vicecampioană mondială. După ce a strâns puncte timp de mai mulți ani, Maria a urcat pe locul 1 în clasamentul mondial WKF la categoria junioare +59kg. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă acest lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maria face Karate de zece ani și vrea să-i calce pe urme româncei care a luat medalie mondială la senioare, Claudia Ioniță. La 36 de ani, Claudia a fost la un meci de calificare la Tokyo. Ambele sportive sunt legitimate la Dinamo București, acolo unde sunt antrenate de Traian Iancu.

O româncă a ajuns pe locul 1 în clasamentul mondial la Karate olimpic!

Claudia e un model pentru mine. Obiectivul meu este să obțin cât mai multe medalii” , a spus Maria Coman.

„Pe Maria o cunosc de la 6 ani, o știu foarte bine. Dacă muncește cu ardoare, cu dorință, cu pasiune, o să reușească”, a continuat Claudiu Ioniță.

Claudia a fost la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Toyko, din această vară, acolo unde Karate-ul este prezent pentru prima dată în istorie. Sportiva de la Dinamo este una dintre cele două luptătoare ce au obținut o medalie la nivel înalt în Karate. Alături de Ștefania Sandu, Claudia Ioniță a câștigat o medalie de bronz la un campionat mondial WKF, cea mai puternică variantă de Karate din lume, cea care este prezentă și la Jocurile Olimpice din această vară.

Reclamă

Astfel, performanța Mariei este cu atât mai mult de apreciat, cu cât sportiva de doar 16 ani a reușit rezultate excelente în cea mai puternică versiune de Karate, cea WKF, acolo unde a și trecut pe prima treaptă a clasamentului mondial, în fața unor sportive din Germania, Franța și Olanda, țări cu performanțe uriașe în Karate.

Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și