Închide meniul

Obiectiv măreţ după ce echipa de tenis de masă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 iulie 2023, 18:37

Reclamă
Obiectiv măreţ după ce echipa de tenis de masă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene

Obiectiv măreţ după ce echipa de tenis de masă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene

AntenaSport

Obiectiv măreţ după ce echipa de tenis de masă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de masă a spus că echipa României poate obţine o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris şi, de ce nu, cea de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristi Romanescu e de părere că România poate ataca chiar şi aurul olimpic la Paris. La ultimele două Olimpiade, România s-a clasta pe locul 5.

Obiectiv măreţ după ce echipa de tenis de masă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene

Cele tinere s-au mobilizat mai mult, împreună cu Berni. Am reuşit să batem Germania cu, practic, cea mai bună echipă a lor. Noi suntem chinezii Europei atât timp cât nu avem niciun asiatic în echipă.

Nu cred că vom avea în următorii 50 de ani. În ultimii 16 ani am jucat toate finalele de CE. Sunt cel mai fericit preşedinte acum. Putem visa la aurul olimpic, fetele arată că pot să o facă, La ultimele două Jocuri Olimpice am terminat pe locul 5, e timpul pentru o medalie„, a spus Cristi Romanescu, preşedintele Federaţiei Române de tenis de masă.

Echipa feminină de tenis de masă a României a obţinut medalia de aur la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, după ce a învins cu 3-2 Germania în finala Jocurilor Europene. România a reuşit să obţină aurul la Jocurile Europene la tenis de masă, după ce în 2019 fetele noastre au fost învinse de Germania.

Reclamă

Azi, în Polonia, tricolorele antrenate de Viorel Filimon au încheiat un parcurs strălucitor pe tablou și cu hora bucuriei pe suprafața de joc, odată cu punctul care a adus titlul României, relatează Federaţia Română de Tenis pe contul ei de Facebook.

A fost testul maturității trecut de Adina Diaconu și Andreea Dragoman, care au format perechea de dublu învingătoare a primului meci al duelului, 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) contra perechii Nina Mittelham/Xiaona Shan. A urmat la masa de joc Bernadette Szocs, care s-a abonat la reveniri senzaționale! După ce a întors scorul finalei de simplu feminin, jucătoarea noastră a dus și echipa României spre aur. Bernadette Szocs s-a mobilizat exemplar de la 0-2 cu Ying Han și s-a urcat din nou pe masă după ce a învins cu 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8).

În al treilea meci, Andreea Dragoman poate fi mândră pentru prestația contra jucătoarei Xiaona Shan, medaliata cu bronz european la simplu din 2022. Tricolora s-a ridicat la nivelul momentului, a servit pentru meci și titlul european, dar a pierdut dramatic 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15), iar după o nouă înfrângere, cea a Adinei Diaconu, Bernadette Szocs a salvat situația.

Reclamă 4 / 0/3

Contra Ninei Mittelham, Bernadette a oferit o nouă lecție de tenis de masă și a învins cu 3-0 (11-9, 11-9, 11-4) pentru a înfăptui succesul! Accidentată, Elizabeta Samara n-a putut evolua în finală.

„Când am vrut să ridic mâna nu am putut. Mi s-a înveniţit, mi-a ieşit că am o ruptură de 5 milimetri. Să baţi Germania înseamnă să joci perfect„, a spus şi Eliza Samara la sosirea în ţară.

Celelalte componente din echipa de tenis de masă a României au plecat în Slovenia, acolo unde vor participa la o altă competiţie.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-1. Ahmed Bani a reușit să egaleze! Meci crucial pentru „câini” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Diaconu şi Dragoman, eliminate 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj Vezi toate știrile
Citește și