Închide meniul

Ovidiu Tirla a scris istorie! Românul a luat aurul la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate. Performanță uriașă și pentru Paul Georgescu

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 5 februarie 2022, 12:57

Ovidiu Tirla a scris istorie! Românul a luat aurul la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate. Performanță uriașă și pentru Paul Georgescu

Paul Georgescu și Ovidiu Tirla au scris istorie

Facebook Paul Georgescu

Campionatul mondial de înot în ape îngheţate, organizat în acest an în oraşul Glogow din Polonia, a adunat peste 700 de înotători din 27 de ţări. Ovidiu Tirla s-a antrenat mai bine de 2 luni ca să participe la competiție, scrie ebihoreanul.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ovidiu Tirla, medalie de aur la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate

Sportivii trebuie să înoate pe un braţ al unui râu, iar temperatura apei se află între 2 şi 5 grade. Înotătorii trebuie să se întreacă fără să poarte echipamente speciale care să-i ferească de frig.

Proba de 50 de metri spate a fost prima la care a participat lotul României, Ovidiu Tirla fiind înscris la categoria 40 – 44 de ani.

„Apa a avut azi 3,2 grade. Adrenalina a fost la cote maxime, nici măcar nu am simţit temperatura apei. Am terminat proba în 33,9 secunde. Apoi am intrat într-un ciubăr cu apă caldă, pregătit la finalul probelor pentru sportivi, pentru ca mușchii să se relaxeze”, a spus Ovidiu Tirla, potrivit sursei citate.

Reclamă

În vârstă de 41 de ani, Ovidiu Tirla a fost membru în echipa de polo Dinamo Oradea, iar în prezent este antrenor de înot la clubul CSM.

Paul Georgescu, primul român care a câștigat titlul Man Of The Year la înot în ape deschise

Pe lângă medalia obținută de Ovidiu Tirla, România se laudă și cu performanța lui Paul Georgescu. El a devenit primul român care a câștigat titlul Man Of The Year la înot în ape deschise.

„AM DEVENIT PRIMUL ROMAN DIN ISTORIA PREMILOR World Open Water Swimming Association CARE CUCERESTE CEL MAI IMPORTANT TITLU AL INOTULUI IN APE DESCHISE- MAN OF THE YEAR 2021.
ROMANIA E IN SFARSIT ACOLO UNDE II ESTE LOCUL. MULTUMESC TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI (nu numai celor născuți si crescuți in Romania) care si-au rapit un minut din timpul lor liber pentru a ma vota. MULTUMESC SPECIALISTILOR WOWSA pentru toata increderea si aprecierea lor. Azi a fost o zi speciala prin cucerirea celei de-a doua medalie de aur din istoria IceSwimming-ului romanesc cucerita de prietenul meu Ovidiu Tirla. Va rog sa ne tineti pumnii si pentru urmatoarele doua zile. Este un vis devenit realitate care sigur va continua si in anii urmatori. VA MULȚUMESC DIN INIMĂ, ROMÂNI!”, a scris Paul Georgescu, pe contul de Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Sportivii nominalizați au fost aleși după criterii stricte care țin cont de performanțele și rezultatele realizate și obținute în anul 2021, câț și de capacitățile sportivului de a promova disciplina înotului.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și