Închide meniul

Pedeapsă record în sportul mondial! O vicecampioană olimpică, suspendată 10 ani

Alexandru Ivan Publicat: 18 februarie 2022, 18:50

Reclamă
Pedeapsă record în sportul mondial! O vicecampioană olimpică, suspendată 10 ani

Suspendare record în sportul mondial

Profimedia

Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) a decis ca sprintera nigeriană Blessing Okagbare să fie suspendată zece ani, dintre care cinci pentru folosirea de substanţe interzise şi cinci pentru că sportiva a refuzat să coopereze cu anchetatorii AIU, informează news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Blessing Okagbare, suspendată 10 ani!

Okagbare a folosit substanţe interzise ca parte a unui sistem de dopaj organizat în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Au existat şi circumstanţe agravante care i-au atras sportivei o perioadă suplimentară de suspendare.

Salutăm decizia Tribunalului Disciplinar. O suspendare pe zece ani este un mesaj puternic împotriva tentativelor intenţionate şi coordonate de a trişa la cel mai înalt nivel al sportului nostru”, a declarat şeful AIU, Brett Clothier.

Blessing Okagbare a participat la JO 2020 de la Tokyo

La 7 octombrie 2021, Unitatea de Integritate a Atletismului a acuzat-o pe Okagbare în cazuri disciplinare separate. În primul rând, sportiva a fost acuzată de dopaj cu Hgh şi EPO, încălcare pentru care Okagbare a fost suspendată provizoriu la 31 iulie 2021, zi în care sportiva urma să participe în semifinalele probei de 100 m la Tokyo 2020. Okagbare a fost acuzată şi că a refuzat să coopereze cu anchetatorii AIU.

Blessing Okagbare are dreptul de a contesta decizia AIU la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 30 de zile.

Reclamă
Reclamă 4

Okagbare, în vârstă de 33 de ani, are o medalie olimpică de argint la săritura în lungime, la Jocurile de vară de la Beijing din 2008.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:24

Zico a fost jefuit la Paris! Suma uriaşă care i-a fost furată legendei braziliene, aflată la Jocurile Olimpice

18:15

Fotbalistul căruia Gigi Becali i-a pus clauză de 150 de milioane de euro, prezentat oficial: „La 15 ani Messi nu era mai bun”

18:08

„Dezamăgitor!” Sorin Cârţu a făcut-o praf pe Universitatea Craiova, după eşecul cu Maribor din Conference League

17:50

LIVE VIDEOA doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei e ACUM, în AntenaPLAY! Verstappen, cel mai rapid în prima sesiune

17:32

Topul în care FCSB se clasează pe primul loc, după meciul cu Maccabi Tel Aviv! Campioana, peste PAOK şi Dinamo Kiev

17:25

Victor Becali, despre oferta de prelungire pentru Edi Iordănescu: „Jignitoare”! Ce a spus de Hagi la naţională: „E visul lui”

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus”
Citește și