Închide meniul

Pierdere uriaşă pentru Franţa: căpitanul Antoine Dupont ratează sferturile Cupei Mondiale de rugby

Dan Roșu Publicat: 3 octombrie 2023, 18:39 / Actualizat: 6 octombrie 2023, 17:47

Reclamă
Pierdere uriaşă pentru Franţa: căpitanul Antoine Dupont ratează sferturile Cupei Mondiale de rugby

Pierde uriaşă pentru Franţa: căpitanul Antoine Dupont ratează sferturile Campionatului Mondial

Antoine Dupont ratează sferturile Campionatului Mondial / Profimedia Images

Pierdere uriaşă pentru Franţa: Antoine Dupont ratează sferturile Cupei Mondiale de rugby, dacă Franţa se va califica, scrie AFP. El va fi supus unei noi examinări medicale amănunţite înaintea de a putea relua antrenamentele 100%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Până nu vom avea acceptul medicului chirurg, Antoine nu va juca. Dacă va exista undă verde, atunci antrenamentele mai intense vor fi reluate treptat. Nu se pune problema ca el să joace în meciul de vineri, cu Italia, dar apoi vom vedea în funcţie de situaţia sa”, a spus Bruno Boussagol, şeful echipei medicale a naţionalei de rugby a Franţei.

Pierdere uriaşă pentru Franţa: căpitanul Antoine Dupont ratează sferturile Cupei Mondiale de rugby

Aşa cum se ştie, la finele lui septembrie, Antoine Dupont, operat după o fractură de maxilar suferită pe 21 septembrie, a revenit la lot şi urmează un program special de pregătire sub monitorizarea medicilor primei reprezentative.

„În urma examenului medical postoperator care a avut loc pe 29 septembrie, Antoine a fost autorizat să reia activitatea fizică, dar progresiv şi sub monitorizare. El va fi urmărit îndeaproape de echipa de medici ai naţionalei”, menţiona atunci FRR.

Pe 21 septembrie, pe stadionul Velodrome din Marsilia, Dupont (26 de ani, 51 de selecţii) a suferit un placaj extrem de dur şi neregulamentar, la nivelul capului, din partea căpitanului Namibiei, Johan Deysel, în timpul meciului dintre cele două naţionale de la CM 2023, încheiat cu scorul de 96-0 pentru „cocoşii galici”.

Reclamă

În urma loviturii, el s-a ales cu o fractură a mandibulei fiind supus, a doua zi, unei intervenţii chirurgicale.

Deysel, care şi-a cerut ulterior scuze, a văzut atunci cartonaşul roşu, şi a primit o suspendare pentru cinci meciuri din partea World Rugby.

Franţa trebuie să învingă Italia vineri, în Grupa A, pentru a-şi asigura biletul pentru sferturile de finală.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:54 Constantin Budescu şi-a găsit echipă, după despărţirea de Farul lui Gică Hagi! Oferta primită de „Budi”, la 35 de ani 17:51 LIVE VIDEOSUA – Slovacia şi Norvegia – Finlanda sunt ACUM în AntenaPLAY! Alte două meciuri încep la ora 21:20 17:44 Dinamo a făcut lumină în cazul Edgar Ie! Reacţie vehementă a „câinilor”: „Un atac canceros împotriva clubului” 17:14 Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League, cu trei săptămâni înainte de EURO 2024 17:13 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 13 mai 2024 16:47 Adrian Mititelu, arătat cu degetul de un fost antrenor de la FC U Craiova: „Nu m-a ascultat! Am spus cineva trebuia exclus!” 15:06 „Merită un suc!” Romario Benzar, reacție nervoasă după ce Abdallah a revenit pe teren la Dinamo 14:52 Cele două „finale” ale lui Răzvan Lucescu şi PAOK pentru titlul din Grecia sunt exclusiv în AntenaPLAY 14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental Vezi toate știrile
Citește și