Închide meniul

Pornim motoarele! Trei piloți români iau startul în Raliul Poloniei: Simone Tempestini, Norbert Maior și Bogdan Cuzma

Florian Ceafalău Publicat: 18 mai 2023, 9:00 / Actualizat: 3 iunie 2023, 20:27

Reclamă
Pornim motoarele! Trei piloți români iau startul în Raliul Poloniei: Simone Tempestini, Norbert Maior și Bogdan Cuzma

FRAS

Trei piloți români iau startul în Raliul Poloniei. De șapte ori campion național absolut de raliuri, Simone Tempestini, revine la finalul acestei săptămâni în Campionatul European de Raliuri, acolo unde anul trecut a fost aproape de un podium final istoric, dar numai lipsa unui buget i-a smuls această șansă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul clujean a avut parte doar de un start în acest sezon continental, la Fafe în Portugalia, însă este gata să își încerce toate șansele pentru a continua parcursul progresiv din ultimii ani. Alături de Sergiu Itu, pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, Tempestini va concura în weekend la Raliul Poloniei, acolo unde anul trecut a fost al cincilea.

Trei piloți români iau startul în Raliul Poloniei: Simone Tempestini, Norbert Maior și Bogdan Cuzma

De această dată concurența va fi una incredibilă, printre cei 83 de piloți care s-au înscris numărându-se și nume mari precum Mads Ostberg, Efren Lllarena, Tom Kristenssen și Hayden Paddon.

„Sunt bucuros să fim la start. Ne dorim să avem un parcurs cât mai bun și la această ediție din Polonia, este unul dintre traseele noastre preferate și vrem să reprezentăm România cu succes”, a spus Tempestini.

Pe lângă Tempestini/Itu, România va mai avea în Polonia un echipaj de la Napoca Rally Academy. Frații Norbert Maior și Francesca Maior se întorc pe traseul acolo unde în 2021 terminau pe podiumul dedicat juniorilor. Cei doi sunt plini de optimism după evoluția excelentă din Harghita, acolo unde au terminat pe 4 la general, deși au concurat pe un model Rally4, net inferior spectaculoaselor Rally2.

Reclamă

„Avem încredere în noi. Fiecare prezență aici, în European, este o șansă unică și o tratăm ca atare. Suntem încântați că ne întoarcem în Polonia și vrem să rămânem cu un sentiment frumos și la final”, a afirmat Norbert Maior.

Un alt pilot român, Bogdan Cuzma, va concura în Polonia, acesta urmând să facă echipaj cu austriaca Ilka Minor, pe o Škoda Fabia RS Rally2. Cuzma a anunțat că va concura în tot sezonul continental.

Raliul Poloniei va debuta vineri cu super speciala de la Mikołajki Arena, urmând să se încheie duminică seară în localitatea cu același nume. În total, echipajele trebuie să parcurgă 182 de kilometri de probă specială pentru a ajunge la finiș.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și