Închide meniul
Video

Povestea emoţionantă a maratonistului român care a orbit la 18 ani, în urma unei explozii. Are nevoie de un ghid pentru a-l ajuta la curse

Antena Sport Publicat: 15 iulie 2020, 8:40

Reclamă

Marius este atletul nevăzător care a reuşit să alerge maratonul alături de partenera lui de cursă. Monica îl ghideaza în timpul alergării cu ajutorul unei benzi speciale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Sunt oameni care se miră, altii ma încurajează", a spus Marius Mitrache.  

"Mi s-a părut că a alergat foarte uşor. Îmi aduc aminte, la primul meu maraton a fost îngrozitor", a spus Monica Dănică, cea care îi este ghid la curse. Marius spune că are nevoie de un ghid pentru curse.

"Nu am cu cine sa alerg. Aceasta este marea mea problemă. Monica are şi ea familie, nu poate alerga tot timpul cu mine", mai spune Marius. 

"Unii mă apreciază pentru ceea ce fac, alţii îmi spun că m-am legat la cap. Dacă ar fi mai multă lume care ar înţelege acest lucru, ar fi mai mulţi oameni care să alerge cu Marius", a completat şi Monica.

Reclamă

În copilărie, Marius a făcut atletism, gimnastică şi fotbal la Dinamo. Marius şi-a pierdut vederea la 18 ani, când o explozie a ucis şapte oameni. Doar el şi încă o persoană au supravieţuit.

"A fost un accident, o explozie de gaz, s-a întâmplat undeva la subsolul blocului în care locuiesc", a mai spus Marius. Maratonistul nevăzător are probleme şi cu atleţii care nu îi cunosc problema.

"Se opresc brusc în faţa ta să-şi lege şiretul, nu se dau şi ei pe margine", a mai spus Marius. 

Reclamă 4 / 0/3

Visul lui Marius este sa alerge alaturi de campioana limpica, Constantina Dita. Si sa concureze la maratonul de la Boston.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:47 Dorinel Munteanu a anunţat „revoluţia” la Oţelul! Discurs manifest după înfrângerea din play-off-ul pentru Europa 18:20 LIVE SCOREManchester City – West Ham şi Arsenal – Everton sunt acum! Gol Foden, „dublă” în 18 minute. Acum se decide campioana Angliei 18:10 LIVE VIDEOSUA – Kazahstan, acum în AntenaPLAY! Elveția – Canada și Slovacia – Letonia, de la 21:20. Spectacol la CM de hochei 18:07 Valentin Mihăilă, anunţ categoric despre viitorul lui la Parma: „Toată lumea mă întreabă asta!” 18:02 Alex Chipciu a rupt tăcerea despre oferta primită de la FCSB: „Trebuie ceva nou!”. Anunţul momentului! 17:49 VIDEOMax Verstappen, prima reacţie după triumful cu emoţii din Marele Premiu de la Imola: „Nu am fost pregătiţi!” 17:40 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (20:00). Românul, condamnat să câştige 17:36 VideoFanii lui PAOK au făcut show în faţa hotelului. Imagini fabuloase! Răzvan Lucescu poate deveni campion LIVE în AntenaPLAY 16:45 Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu 16:40 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Imola! Cursa a fost live pe Antena 1 şi AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și