Închide meniul

Prima ediție a „Cupei Dinamo – Anatolie Grințescu”! Turneul are loc la bazinul Dinamo, în perioada 1-3 septembrie

Antena Sport Publicat: 21 august 2023, 12:26

Reclamă
Prima ediție a „Cupei Dinamo – Anatolie Grințescu! Turneul are loc la bazinul Dinamo, în perioada 1-3 septembrie

Prima ediție a "Cupei Dinamo - Anatolie Grințescu"

Prima ediție a "Cupei Dinamo - Anatolie Grințescu" / Facebook CS Dinamo

Fundația Pro Polo – Anatolie Grintescu organizează în perioada 1-3 septembrie 2023 prima ediție a turneului „Cupa Dinamo – Anatolie Grintescu”, adresat grupelor de juniori U15.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La competiția organizată cu susținerea Academiei de Polo Dinamo și-au anunțat deja prezența șase echipe din țară, iar meciurile se vor desfășura la bazinul Dinamo.

Prima ediție a „Cupei Dinamo – Anatolie Grințescu”

Crișul Oradea, CSS1 Bucuresti, Corona Brașov, Real Team, Dinamo și Academia Dinamo sunt cele șase formații care au confirmat participarea la prima ediție a turneului pe care reprezentanții fundației Pro Polo – Anatolie Grintescu își propun să-l organizeze anual și pentru mai multe categorii de vârstă.

Cosmin Radu, recordmanul de selecții în prima reprezentativă a României, în prezent vicepreșendinte al Federației Române de Polo, va oficia festivitatea de premiere a evenimentului.

„Am primit cu mare bucurie ideea organizării acestui turneu dedicat juniorilor. Sportul românesc la nivel juvenil are nevoie de o cât mai mare susținere și expunere, iar această competiție va duce cu siguranță mai departe puternica legătură dintre polo și Anatol Grințescu, omul care și-a dedicat întreaga activitate acestui minunat sport”, spune fostul căpitan al naționalei de polo a României.

Reclamă

Cine a fost Anatolie Grinţescu

Anatolie Grințescu (1 august 1939 – 2 iunie 2014) a fost una dintre marile personalități ale sportului românesc, reprezentând România la nu mai puțin de 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, în calitate de jucător sau ca antrenor al selecțonatei de polo.

A cucerit 10 titluri de campion cu Dinamo, ca jucător, și alte două din postură de antrenor. La națională a evoluat de 131 ori sub tricolor, marcând 85 de goluri.

Reclamă 4 / 0/3

S-a retras din activitatea competițională la începutul anilor ’70, după care a îmbrățișat cariera de antrenor, primind ulterior titlurile de Maestru al sportului şi Maestru emerit al sportului.

Ca antrenor al naționalei României, Anatolie Grințescu a obținut cea mai mare performanță la JO 1976, când tricolorii s-au clasat pe locul 4.

Din 1980, a devenit antrenor federal în cadrul Federației Române de Nataţie, iar din 1990, când a fost înfiinţată Federația Română de Polo, a fost secretar general, apoi preşedinte al forului național de polo.

De-a lungul carierei în administrație, s-a implicat activ în promovarea sportului în general și a polo-ului în special, în calitate de președinte al Fundației Olimpice Române și de membru al Comitetului Executiv al COSR.

Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:27 Gică Hagi, reacţie categorică despre interesul lui CFR Cluj pentru Adrian Mazilu: „Eu aşa cred” 15:22 Robin Van Persie a devenit antrenor principal! A semnat cu Heerenveen, din prima ligă a Olandei 15:10 LIVE VIDEOPrima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola e ACUM în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 14:35 „Se simt lezați, dar dacă pică nocturna…” Marius Șumudică, derapaj rasist la adresa fanilor FCSB! 14:22 Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen: „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german 14:21 „A semnat!” Marius Şumudică a anunţat transferul stelar al lui Denis Drăguş: „L-au cumpărat cu 2 milioane de euro” 14:19 Detalii de ultimă oră despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB. Răsturnare totală de situație după declarațiile lui Gigi Becali 14:02 Selecționerul Ucrainei a anunțat lotul cu o lună înainte de EURO! Surprizele pregătite de prima adversară a României 13:25 Botoșani – Mioveni LIVE TEXT (20:00). Duel „încins” pentru Liga 1! Echipele probabile pentru meciul de baraj 13:21 Xavi, la un pas să fie demis de Barcelona! Anunţ-şoc făcut de presa din Spania. Ruptură totală cu Joan Laporta Vezi toate știrile
Citește și