Închide meniul

Record mondial! Acesta este jucătorul de cricket torpilat de trei ori într-o singură zi!!!

Cătălin Oprișan Publicat: 26 octombrie 2021, 14:11

Record mondial! Acesta este jucătorul de cricket torpilat de trei ori într-o singură zi!!!

Pierderea navei HMS ”Aboukir”, pe puntea căreia se afla Wenman Humfrey Wykeham-Musgrave

  • Au existat, în Marina Imperială Germană, 329 de submarine de tipul U-9, ce au servit în timpul Primului Război Mondial
  • ”Kit” trăia până la adânci bătrâneți

Wenman Humfrey Wykeham-Musgrave s-a născut pe 4 aprilie 1899, la Barford, în Anglia. A iubit, de mic, bărcile și apa cea mare, așa că ai lui, oameni cu carte, l-au trimis spre Royal Naval College din Isborne, Isle of Wight. Costeliv la prezentarea artistică, ”Kit”, așa cum a fost botezat de către camarazi, avea o mobilitate extraordinară. S-a apucat de cricket și la 14 ani era deja top. Astfel că atunci când a ajuns la Royal Naval College din Dartmouth, căpitanul Frederic Godfrey Bird l-a convocat, imediat, în faimoasa echipă a Academiei. La 15 ani mergea, deja, în turnee, în toată Anglia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar Primul Război Mondial nu ținea cont de cricket.

Wenman Humfrey ”Kit” Wykeham-Musgrave ajunge pe HMS ”Aboukir”, o navă militară de 12.000 de tone, lansată la apă în 1900. În dimineața zilei de 22 septembrie 1914, ”Aboukir” patrulează în fața coastelor olandeze. Nu e singură, ci alături de ”HMS Hogue” și de ”HMS Cressy”, suratele sale. Toate trei sunt atacate de submarinul german de tip U-9, comandat de Otto Weddigen. Primul vas torpilat este ”Aboukir”, pe care se găsește și eroul nostru. Dar s-o lăsăm pe fiica sa, Prudence ”Pru” Bailey-Hamilton, să povestească faptele, într-un interviu din 2003, acordat pentru BBC. ”S-a aruncat în apă, în timp ce vasul, torpilat, se scufunda. A înotat cu forță, pentru a nu fi <<tras>> de apă. S-a urcat pe <<Hogue>>, fix în momentul în care submarinul bombarda și nava respectivă. S-a aruncat, din nou, în apă și a înotat până pe <<Cressy>>. N-a apucat să stea mai mult de 10 minute aici, pentru că vasul a fost torpilat și el! A fost rănit. A mai apucat să se urce pe o bucată de lemn, apoi și-a pierdut simțirile. A fost recuperat, peste ceva vreme, de un pescador olandez și dus pe țărm”.

Reclamă

A luptat și în WWII, a trăit 90 de ani!

Submarinul U-9 scufundase toate cele trei nave ”surori” în mai puțin de o oră! Wenman Humfrey Wykeham-Musgrave supraviețuise tututor celor trei catastrofe. Refăcut, scria celor de acasă o epistolă, în care cel mai des cuvînt întâlnit era ”miracol”. Se retrăgea din armată, se reapuca de cricket. Ajungea să dispute câteva întâlniri tocmai în India. Se reînscria în Marină, în 1939, ajungând comandant de navă și participa la luptele din cel de-al Doilea Război Mondial.

Conform ”Cărții Recordurilor”, este omul care a scăpat din cele mai multe accidente navale într-o singură zi. Pentru că întreaga viață-i fusese un roman, a trăit până la 90 de ani.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile