Închide meniul

Robert Glință s-a calificat în finală la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de Nataţie

Alexandru Ivan Publicat: 24 iunie 2022, 20:41 / Actualizat: 13 februarie 2024, 23:07

Reclamă
Robert Glință s-a calificat în finală la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de Nataţie

Robert Glinţă participă la Campionatul Mondial de Natație

Robert Glinţă/ Profimedia

Robert Glință s-a calificat în finală la 50 de metri spate din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Per total, timpul lui Glinţă este al şaselea al semifinalelor,  24 sec 54/100, scrie news.ro. 

Robert Glință, calificat în finală la 50 de metri spate

Cel mai bun timp din semifinale a fost reuşit de americanul Justin Ress, 24 sec 14/100, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4×100 m liber a SUA.

Finala va avea loc sâmbătă seară. Robert Glinţă a ocupat locul 8 în finala de la 100 m spate.

România are două medalii de aur cucerite la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici, la 100 m liber, respectiv 200 m liber.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Șeful statului a hotărât să-l decoreze şi pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior, adaugă sursa citată.

Reclamă

David Popovici, dublu-campion mondial la 17 ani

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

 

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50 26 iul.

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și