Închide meniul

Romain Bardet a câştigat prima etapă a Turului Franţei! Ciclistul de 33 de ani, pentru prima oară în carieră în tricoul galben

Publicat: 29 iunie 2024, 21:10

Reclamă
Romain Bardet a câştigat prima etapă a Turului Franţei! Ciclistul de 33 de ani, pentru prima oară în carieră în tricoul galben

Romain Bardet a câştigat prima etapă a Turului Franţei

Romain Bardet, după ce a trecut linia de sosire / Profimediaimages

Ciclistul francez Romain Bardet a câştigat prima etapă din Turul Franţei 2024, desfăşurată pe distanţa de 206 km între oraşele italiene Florenţa şi Rimini, şi a intrat în posesia tricoului galben după o prestaţie extraordinară, pe caniculă, scrie AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Evadat din pluton cu 50 de kilometri înainte de sosire, căţărătorul de la echipa DSM s-a impus în faţa colegului său Frank van den Broeck, ei fiind cronometraţi în 5 h 07 min 22 sec, cu un avans de numai 5 secunde faţă de grupul favoriţilor, care nu au reuşit să-i ajungă din urmă pe cei doi ciclişti.

Romain Bardet a câştigat prima etapă a Turului Franţei 2024

Este a patra victorie de etapă în Tur pentru Bardet, în vârstă de 33 de ani, care a terminat pe locul doi în clasamentul general în 2016 şi pe trei anul următor, dar nu mai purtase niciodată tricoul galben, anunţă agerpres.ro.

El participă în acest an pentru ultima oară Marea Buclă, după ce a anunţat în urmă cu câteva zile că se va retrage din activitate în iunie 2025.

Pe locul 3 în etapa inaugurală a fost belgianul Wout van Aert (Visma-Lease A Bike), iar pe poziţia a 4-a a încheiat slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Reclamă
Reclamă 4

Cea de-a 111-a ediţie a Turului ciclist al Franţei (29 iunie – 21 iulie) va trece prin patru ţări – Italia, San Marino, Monaco şi Franţa – pe parcursul a 21 de etape, pe o distanţă totală de 3.498 de kilometri, până la Nisa.

Acesta va fi cel de-al 26-lea start care se va da din străinătate în Marea Buclă, plutonul urmând să străbată în Franţa şapte regiuni şi 30 de departamente. Va avea finish-ul pentru prima dată la Nisa, nu la Paris, din cauza Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august).

Anul trecut, competiţia a fost câştigată de danezul Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma).

Reclamă

Duminică va avea loc etapa a 2-a, lungă de 199,2 km, între localităţile italiene Cesenatico şi Bologna.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:16

Ronald Koeman, înainte de România – Olanda: „Nu trebuie să ne panicăm! Acceptăm criticile!”

21:50

LIVE TEXTPortugalia – Slovenia 0-0. Lusitanii, favoriţi pentru un loc în sferturi. Cristiano Ronaldo, prima ocazie a Portugaliei

21:31

Nicolae Mitea, discurs incredibil înainte de România – Olanda: „Ronald Koeman e tatăl meu din fotbal”

21:23

Daniel Popa nu se teme de Gigi Becali, după transferul la FCSB: „Am fost la Dinamo, știu cum e la cluburile de tradiție!”

20:55

România – Olanda LIVE TEXT, ora 19:00, în optimi la EURO 2024. Naţionala lui Edi Iordănescu e gata să scrie istorie

20:50

Franţa – Belgia 1-0. Autogolul lui Vertonghen i-a calificat pe francezi în sferturi la EURO 2024. Mbappe, evoluţie „ştearsă”!

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris
Citește și