Închide meniul

România a terminat pe locul 10 Campionatul Mondial de polo. Italia şi Croaţia vor disputa finala

Reclamă

Publicat: 15 februarie 2024, 19:24

România a terminat pe locul 10 Campionatul Mondial de polo. Italia şi Croaţia vor disputa finala

România a terminat pe locul 10 Campionatul Mondial de polo

România, în timpul unui meci de la Campionatul European / Profimedia Images

România a terminat pe locul 10 Campionatul Mondial de polo. Naţionala a fost învinsă de SUA în meciul pentru locurile 9-10, cu scorul de 13-9.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionalele Italiei şi Croaţiei vor disputa finala Campionatului Mondial de la Doha, după ce au eliminat, joi, în semifinale, reprezentativele Spaniei, respectiv Franţei, relatează news.ro.

România a terminat pe locul 10 Campionatul Mondial de polo. Italia şi Croaţia vor disputa finala

În prima semifinală a zilei, Spania – Italia, scor 6-8, iar în cea de-a doua, Croaţia – Franţa, scor 17-16, după aruncări de departajare.

Astfel, duminică, învinsele vor juca pentru medalia de bronz, iar învingătoarele Italia şi Croaţia îşi vor disputa trofeul mondial.

Tot joi, România a fost învinsă de SUA, scor 13-9, în meciul de clasament final, locurile 9-10, iar anterior a dispus de China, cu 9-7 (locurile 9-12). Tricolorii au ratat calificarea în sferturi, care le-ar fi adus şi biletul pentru JO de la Paris, prin înfrângerea din optimi cu Muntenegru (9-12). România a încheiat grupa D pe locul 3, după rezultatele 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia.

Reclamă

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Lor li se alătură de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

Reclamă 4 / 0/3

România a învins anterior China la Campionatul Mondial de polo

România a învins anterior China la Campionatul Mondial de polo. Jucătorii lui Bogdan Rath s-au impus cu 9-7 în partida de la Doha.

Naţionala masculină a României a învins echipa Chinei cu scorul de 9-7 (1-2, 2-2, 4-1, 2-2), marţi, într-un meci de clasament.

Tricolorii au început ezitant şi au fost conduşi cu 2-0 şi 5-3, dar au revenit spectaculos, cu cinci goluri consecutive, câştigând cu 9-7 primul meci din turneul pentru poziţiile 9-12.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (3 goluri), Levente Vancsik (2), Andrei Ţepeluş (1), Silvian Colodrovschi (1), Andrei Neamţu (1) şi Andrei Prioteasa.

Golurile chinezilor au fost semnate de Zhongxian Chen (2), Chufeng Zhang (2), Beile Zhu (1), Yimin Chen (1) şi Dingsong Shen (1).

În duelul pentru locurile 9-10, România va înfrunta învingătoarea dintre Australia şi Statele Unite, în data de 15 februarie (09:30).

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. Cea mai bună clasare a României la Campionatul Mondial este locul 5 (1975).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și