Închide meniul

România, AUR la sabie! Performanţă uriaşă reuşită de Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș şi Anastasia Fusea la Campionatul European

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 februarie 2023, 19:53

România, AUR la sabie! Performanţă uriaşă reuşită de Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș şi Anastasia Fusea la Campionatul European

Victorie uriaşă pentru echipa României la Campionatul European de la Tallin

România, aur la CampionateleEuropene de Juniori și Cadeți de la Tallin / Captură Facebook

România a câştigat medalia de aur la sabie. Echipa tricoloră de cadete este campioana Europei. Performanţă uriaşă reuşită de Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș şi Anastasia Fusea

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La Tallinn (Estonia), fetele de la sabie cadeți au cucerit medalia de aur și titlul continental după un meci extraordinar făcut în compania echipei Ungariei. Conduse cu 15-13, Alexandra, Amalia și Anastasia au recuperat și au preluat conducerea, menținându-se în frunte până la finalul meciului, câștigat cu 45-40!

România, AUR la sabie la Campionatul European

Echipa de cadete a României este campioana Europei la sabie! A venit și aurul la Tallinn! Fetele de la sabie cadeți au cucerit medalia de aur și titlul continental după un meci extraordinar făcut în compania echipei Ungariei.

Conduse cu 15-13, Alexandra, Amalia și Anastasia au recuperat și au preluat conducerea, menținându-se în frunte până la finalul meciului, câștigat cu 45-40!

Felicitări, Amalia Covaliu! Felicitări, Alexandra Mitruș! Felicitări, Anastasia Fusea! Felicitări, Rosemarie Benciu! Felicitări antrenorilor Irina Covaliu și Sandu Constantin!„, a transmis Federaţia Română de Scrimă.

Reclamă

Pe pagina de Facebook a Federaţiei a fost postat şi un clip cu bucuria tricolorelor. „Fetele de aur!”, au specificat conducătorii scrimei din România.

Amalia Covaliu, fiica președintelui COSR, este vicecampioană europeană la sabie cadeţi

Amalia Covaliu, fiica președintelui COSR, Mihai Covaliu, este vicecampioană europeană la sabie cadeţi! Iar Anastasia Fusea a obținut medalia de bronz, la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia).

Reclamă 4 / 0/3

Amalia Covaliu, în vârstă de 14 ani, este antrenată de mama ei, Irina Covaliu.

Marți, Amalia Covaliu, fiica fostului campion olimpic și actual președinte COSR, Mihai Covaliu, a devenit vicecampioană europeană la sabie cadeți, la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia). Totodată, Anastasia Fusea a obținut medalia de bronz.

Amalia Covaliu (14 ani), vicecampioană europeană la sabie cadeți! Anastasia Fusea, medalie de bronz!

Amalia Covaliu (CS Dinamo) duce mai departe tradiția performanței în familia sa. Fiica de numai 14 ani a campionului olimpic Mihai Covaliu a câștigat astăzi prima ei medalie importantă: ARGINT la Campionatul European de cadeți și juniori de la Tallinn (Estonia), în proba individuală de sabie – cadeți.

Până în finală, Amalia a avut 10 victorii (6 în grupă și 4 pe tabloul de 64). În ultimul act, ea a cedat în fața sportivei maghiare Emese Domonkos (10-15). Născută pe 25 martie 2008, Amalia este antrenată de mama ei, Irina Covaliu. Pentru Amalia a fost primul european din carieră.

În aceeași probă, Anastasia Fusea (CS Dinamo) a cucerit medalia de bronz. Anastasia a câștigat 8 meciuri, dar a cedat în semifinale în fața aceleiași sportive maghiare, Emese Domonkos. La startul probei au fost 66 de sportive.

Felicitări sportivelor și antrenorilor!”, se arată în comunicatul emis de CS Dinamo.

Reclamă

Lotul României pentru CE 2023 de la Tallinn

Cadeţi – Sabie fete: Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş, antrenor – Irina Covaliu.

Sabie băieţi: Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva, Cristian Macovei, antrenor – Ciprian Gălăţanu.

Spadă feminin: Erica Badea, Natalia Constantin, Alexandra Drăgan, Andreea Muntean, antrenor – Nicolae Ille.

Spadă masculin: Andrei Tudor Aparaschiţei, Luca Iliuţă, David Pădureanu, George Petrache, antrenor – Monica Marinescu.

Floretă feminin: Alexandra Adoch, Enya Male, Ingrid Miti Bikfalvi.

Floretă masculin: Victor Baciu, Felix Dogariu, Darius Malekshahian, antrenor – Iulian Teacă.

Juniori – Spadă feminin: Renata Axinte, Andrada Ghica, Bianca Moroianu, Emma Şonţ, antrenor – Nicolae Mihăilescu.

Spadă masculin: Rareş Marghescu, Florin Mirică, Claus Sebeşan, Alexandru Stoica, antrenor – Mihaela Ion.

Sabie feminin: Catinca Dumitru, Alexandra Mitruş, Ilinca Pantiş, Amalia Stan, antrenor – Tiberiu Dolniceanu.

Sabie masculin: Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Niţu, antrenor – Alin Badea.

Floretă feminin: Andreea Dincă, Teodora Şofran, Maria Teodorescu, Karina Vasile, antrenor – Ana Pavel.

Floretă masculin: Alexandru Macovei, Ionuţ Steo, antrenor – Claudiu Moldanschi.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și