Închide meniul

România, AUR la sabie! Performanţă uriaşă reuşită de Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș şi Anastasia Fusea la Campionatul European

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 23 februarie 2023, 19:53

România a câştigat medalia de aur la sabie. Echipa tricoloră de cadete este campioana Europei. Performanţă uriaşă reuşită de Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș şi Anastasia Fusea

Reclamă
România, AUR la sabie! Performanţă uriaşă reuşită de Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș şi Anastasia Fusea la Campionatul European

Victorie uriaşă pentru echipa României la Campionatul European de la Tallin

România, aur la CampionateleEuropene de Juniori și Cadeți de la Tallin / Captură Facebook

La Tallinn (Estonia), fetele de la sabie cadeți au cucerit medalia de aur și titlul continental după un meci extraordinar făcut în compania echipei Ungariei. Conduse cu 15-13, Alexandra, Amalia și Anastasia au recuperat și au preluat conducerea, menținându-se în frunte până la finalul meciului, câștigat cu 45-40!

Reclamă

România, AUR la sabie la Campionatul European

Echipa de cadete a României este campioana Europei la sabie! A venit și aurul la Tallinn! Fetele de la sabie cadeți au cucerit medalia de aur și titlul continental după un meci extraordinar făcut în compania echipei Ungariei.

Reclamă

Conduse cu 15-13, Alexandra, Amalia și Anastasia au recuperat și au preluat conducerea, menținându-se în frunte până la finalul meciului, câștigat cu 45-40!

Felicitări, Amalia Covaliu! Felicitări, Alexandra Mitruș! Felicitări, Anastasia Fusea! Felicitări, Rosemarie Benciu! Felicitări antrenorilor Irina Covaliu și Sandu Constantin!„, a transmis Federaţia Română de Scrimă.

Pe pagina de Facebook a Federaţiei a fost postat şi un clip cu bucuria tricolorelor. „Fetele de aur!”, au specificat conducătorii scrimei din România.

Amalia Covaliu, fiica președintelui COSR, este vicecampioană europeană la sabie cadeţi

Amalia Covaliu, fiica președintelui COSR, Mihai Covaliu, este vicecampioană europeană la sabie cadeţi! Iar Anastasia Fusea a obținut medalia de bronz, la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia).

Amalia Covaliu, în vârstă de 14 ani, este antrenată de mama ei, Irina Covaliu.

Marți, Amalia Covaliu, fiica fostului campion olimpic și actual președinte COSR, Mihai Covaliu, a devenit vicecampioană europeană la sabie cadeți, la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia). Totodată, Anastasia Fusea a obținut medalia de bronz.

Amalia Covaliu (14 ani), vicecampioană europeană la sabie cadeți! Anastasia Fusea, medalie de bronz!

Amalia Covaliu (CS Dinamo) duce mai departe tradiția performanței în familia sa. Fiica de numai 14 ani a campionului olimpic Mihai Covaliu a câștigat astăzi prima ei medalie importantă: ARGINT la Campionatul European de cadeți și juniori de la Tallinn (Estonia), în proba individuală de sabie – cadeți.

Până în finală, Amalia a avut 10 victorii (6 în grupă și 4 pe tabloul de 64). În ultimul act, ea a cedat în fața sportivei maghiare Emese Domonkos (10-15). Născută pe 25 martie 2008, Amalia este antrenată de mama ei, Irina Covaliu. Pentru Amalia a fost primul european din carieră.

În aceeași probă, Anastasia Fusea (CS Dinamo) a cucerit medalia de bronz. Anastasia a câștigat 8 meciuri, dar a cedat în semifinale în fața aceleiași sportive maghiare, Emese Domonkos. La startul probei au fost 66 de sportive.

Felicitări sportivelor și antrenorilor!”, se arată în comunicatul emis de CS Dinamo.

Lotul României pentru CE 2023 de la Tallinn

Cadeţi – Sabie fete: Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş, antrenor – Irina Covaliu.

Sabie băieţi: Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva, Cristian Macovei, antrenor – Ciprian Gălăţanu.

Spadă feminin: Erica Badea, Natalia Constantin, Alexandra Drăgan, Andreea Muntean, antrenor – Nicolae Ille.

Spadă masculin: Andrei Tudor Aparaschiţei, Luca Iliuţă, David Pădureanu, George Petrache, antrenor – Monica Marinescu.

Floretă feminin: Alexandra Adoch, Enya Male, Ingrid Miti Bikfalvi.

Floretă masculin: Victor Baciu, Felix Dogariu, Darius Malekshahian, antrenor – Iulian Teacă.

Juniori – Spadă feminin: Renata Axinte, Andrada Ghica, Bianca Moroianu, Emma Şonţ, antrenor – Nicolae Mihăilescu.

Spadă masculin: Rareş Marghescu, Florin Mirică, Claus Sebeşan, Alexandru Stoica, antrenor – Mihaela Ion.

Sabie feminin: Catinca Dumitru, Alexandra Mitruş, Ilinca Pantiş, Amalia Stan, antrenor – Tiberiu Dolniceanu.

Sabie masculin: Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Niţu, antrenor – Alin Badea.

Floretă feminin: Andreea Dincă, Teodora Şofran, Maria Teodorescu, Karina Vasile, antrenor – Ana Pavel.

Floretă masculin: Alexandru Macovei, Ionuţ Steo, antrenor – Claudiu Moldanschi.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
16:41 Bojan Krkic, poreclit în trecut “noul Messi”, și-a anunțat retragerea din fotbal la 32 de ani! 16:39 George Russell rămâne optimist după startul modest de sezon: „Mercedes poate fi mai rapidă în următoarele curse!” 16:25 Shoma Uno, ghinion la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic! S-a accidentat şi poate rata competiţia care e LIVE în AntenaPLAY 16:22 Mihai Stoica l-a propus pe Alex Chipciu la naționala României: „După ultimul meci, ar fi meritat!” 16:21 Mădălin Pîrvulescu se bate în PFL! Gala este transmisă LIVE sâmbătă de la 19:00 în AntenaPLAY 16:15 Scrisoarea trimisă de UEFA către Federația de la Budapesta, după informațiile apărute în Ungaria! 15:37 Reacţia lui Zlatan Ibrahimovic, după ce a revenit la naţionala Suediei la 41 de ani: „Mă simt ca un tată!” 15:32 Nemții, înspăimântați de ultrașii „dulăilor” înainte de Dinamo – Kiel: „Fortăreața de 5000 de locuri e transformată într-un adevărat iad!” 14:58 Dinamo – Kiel, LIVE TEXT, 19:45! Duel „de foc” pentru „dulăi”, în turul play-off-ului Ligii Campionilor 14:48 EXCLUSIVAndorra – România LIVE VIDEO | Florin Bratu îi pune în gardă pe „tricolori”, înaintea debutului în preliminariile EURO 2024: „Trebuie să ne temem de orice adversar!”
Pe același subiect
Echipa masculină de sabie juniori a României
Alte sporturi • 28 feb., 18:57
România, campioană europeană la sabie masculin juniori! Medalie de aur după finala cu Ungaria
Amalia Covaliu și Anastasia Fusea
Alte sporturi • 21 feb., 21:14
Amalia Covaliu, fiica președintelui COSR, este vicecampioană europeană la sabie cadeţi! Anastasia Fusea a obținut medalia de bronz
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea