Închide meniul

România – Kazahstan 25-3, la Campionatul Mondial de polo! „Tricolorii” şi-au zdrobit adversarii şi au scris istorie în Qatar

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 7 februarie 2024, 16:23

România – Kazahstan 25-3, la Campionatul Mondial de polo! „Tricolorii şi-au zdrobit adversarii şi au scris istorie în Qatar

România - Kazahstan 25-3, la Campionatul Mondial de polo

Naţionala României de polo masculin / Profimedia

Meciul România – Kazahstan s-a terminat 25-3, la Campionatul Mondial de polo! Jucătorii lui Bogdan Rath au defilat în a doua partidă de la competiţia din Qatar, acolo unde au obţinut cel mai important scces din istoria participărilor la Campionatul Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolorii” şi-au îndeplinit şi un prim obiectiv de la turneul final. După această victorie, România este sigură de barajul pentru sferturile de finală. În cazul în care vom ajunge în primele 8 echipe de la Doha, România se va califica la Jocurile Olimpice de la Paris.

România – Kazahstan 25-3, la Campionatul Mondial de polo!

România a trecut peste înfrângerea cu Ungaria şi şi-a respectat statutul de favorită în meciul cu Kazahstan. Elevii lui Bogdan Rath, care au revenit la Campionatul Mondial pentru prima oară din 2013, s-au impus cu 25-3 în faţa naţionalei din Kazahstan.

România a dominat în totalitate partida cu Kazahstan. Sferturile 1 şi 4 s-au încheiat cu acelaşi scor, 7-1. În sfertul al doilea, „tricolorii s-au impus cu 6-1, pentru ca în al treilea sfert să încheie fără gol primit, 5-0. Cei mai bun marcatori ai României au fost Tudor Andrei Fulea şi Andrei Prioeteasa, ambii cu câte 5 goluri.

Pentru „tricolori” urmează partida cu Italia, echipă care a stabilit a doua cea mai mare diferenţă de scor din istoria competiţiei. Italia s-a impus cu 33-3 în faţa Kazahstanului.

Reclamă

România este sigură acum de un loc în barajul pentru sferturile de finală de la Campionatul Mondial. În cazul în care va ajunge printre primele 8 echipe ale turneului, „tricolorii” vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alţi 8 sportivi reprezintă România la Campionatele Mondiale de nataţie

Pe lângă naţionala de polo, alţi 8 sportivi reprezintă România la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha ce se vor desfăşura în perioada 2-18 februarie. Marele absent este David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber.

Liderii delegaţiei noastre sunt Constantin Popovici, campion mondial en titre la sărituri de la mare înălţime, şi Cătălin Preda, vicecampionul mondial, care au arătat deja că sunt în mare formă, la Auckland, unde în weekend a avut loc ultima etapă a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving.

Reclamă 4 / 0/3

La platformă 10 m vom fi reprezentaţi la feminin de Nicoleta Angelica Muscalu (CSŞ Triumf). O clasare în primii 18 le-ar aduce calificarea celor doi la JO de la Paris. La Mondialele de la Fukuoka, Constantin Popovici a fost al 18-lea la platformă, iar Muscalu a 25-a.

În probele de înot, prevăzute între 11 şi 18 februarie, vor concura Vlad Stancu (înscris la 400 m, 800 m şi 1.500 m liber), Robert Badea (200 şi 400 m mixt), Patrick Dinu (100 m liber), Denis Popescu (100 şi 200 m spate) şi Andrei Anghel (50 m spate).

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și