Închide meniul

România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori”

Alex Masgras Publicat: 28 aprilie 2024, 15:54

Reclamă
România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori

România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru "tricolori"

Echipajele 8+1 feminin, dublu rame feminin şi dublu vâsle masculin / Colaj Facebook Federaţia Română de Canotaj

România a obţinut trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj. Echipajul de dublu vâsle, format din Andrei-Sebastian Cornea şi Marian Enache, a cucerit în premieră medalia de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot duminică, România a mai cucerit o medalie de aur la dublu rame feminin, prin Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel.

România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori”

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle la Campionatele Europene de canotaj, duminică, la Szeged (Ungaria), prin Andrei-Sebastian Cornea şi Marian Enache, potrivit World Rowing, citat de agerpres.ro.

Românii au fost cronometraţi cu timpul de 06 min 44 sec 55/100, fiind urmaţi la distanţă de Spania (06:51.07) şi Germania (06:51.49).

În această probă România a mai obţinut medalii în 2019 (bronz) şi 2018 (argint), Marian Enache participând la ambele curse.

Reclamă

Bilanţul României la Szeged a ajuns la şapte medalii, trei de aur, două de argint şi două de bronz.

Sâmbătă, România a obţinut trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz. Aurul tricolorelor a fost obţinut la dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc), argintul a fost câştigat la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), iar bronzul la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

România a obţinut cinci medalii duminică

Duminică, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit aurul la dublu rame feminin, Andrei-Sebastian Cornea şi Marian Enache s-au impus la dublu vâsle masculin, Florin Arteni şi Florin Lehaci au luat argint la dublu rame masculin, iar Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obţinut bronzul la dublu vâsle feminin.

Reclamă 4 / 0/3

România a calificat 12 echipaje în finalele pentru medalii din cele 13 pe care le-a deplasare a Szeged. Duminică, tricolorii vor mai lua startul în două finale A, la schiff simplu feminin şi 8+1 feminin.

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

De asemenea, România a obţinut medalaia de aur şi în „proba regină” a canotajului, cea de 8+1 feminin (W8+). Echipajul compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a făcut o cursă foarte bună și s-a clasat pe prima poziție, depășind echipajele din Marea Britanie și Italia.

Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:30 LIVE VIDEOPAOK – Olympiacos, acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu, obligat să câştige derby-ul pentru a continua asaltul spre titlu! 21:16 Alex Ioniţă a dat de pământ cu fanii FCSB-ului, care l-au ironizat pe Arena Naţională! Replică devastatoare a fostului rapidist 21:15 LIVE TEXTDinamo – UTA 0-0! Lupta pentru salvarea de la retrogradare se dă ACUM. Toate rezultatele din play-out şi clasamentul actualizat 21:07 LIVE VIDEOBenfica – Arouca se joacă ACUM în AntenaPLAY! FC Porto – Boavista (22:30). Spectacol total în Liga Portugal 21:02 Gloria Bistriţa, înfrângere dramatică în finala EHF European League! Echipa lui Pera a rămas fără două jucătoare în prima repriză 20:45 St Pauli a promovat în Bundesliga, după 13 ani! Sărbătoare pe teren şi pe străzi. Imagini fabuloase 19:50 Programul complet al Marelui Premiu de la Imola (17-19 mai, AntenaPLAY). Cursa e live pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 19:45 VIDEODanemarca – Canada 1-5 a fost în AntenaPLAY. Slovacia – Kazahstan 6-2. Spectacol total la Campionatul Mondial de hochei 19:41 „Ce sfat ai pentru Ianis Hagi înainte de EURO 2024?” Gică Hagi a reacţionat imediat. Mesajul preţios al „Regelui” 19:10 Cehia – România 29-20! „Tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal din 2025 Vezi toate știrile
Citește și