Închide meniul

Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton: „Acesta este visul meu care s-a împlinit!”

Publicat: 13 octombrie 2024, 19:15

Reclamă
Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton: „Acesta este visul meu care s-a împlinit!

Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton

Profimedia

Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton. Sportiva din Kenya a reuşit această performanţă la maratonul din Chicago.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atleta kenyană Ruth Chepngetich a reuşit duminică o performanţă majoră, alergând maratonul feminin de la Chicago în două ore, nouă minute şi 56 de secunde.

Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton

Dacă performanţa atletei din Kenya va fi omologată de Federaţia Internaţională de Atletism, atunci Ruth Chepngetich (30 de ani) va fi noua deţinătoare a recordului mondial şi prima femeie care aleargă un maraton sub bariera istorică de două ore şi zece minute.

„Acesta este visul meu care s-a împlinit. La Chicago mă simt ca acasă, iar recordul era ca şi stabilit în mintea mea”, a spus Chepngetich, a cărui timp a fost înregistrat iniţial ca 2:09:57, dar ulterior a fost ajustat. Chepngetich a stabilit un ritm vertiginos încă de la început, parcurgând primii cinci kilometri în 15 minute, scrie news.ro.

Recordul mondial omologat de IAAF este deţinut de alergătoarea etiopiană Tigt Assefa, două ore, unsprezece minute şi 53 de secunde, stabilit în 24 septembrie 2023, la maratonul de la Berlin. Maratonul masculin de la Chicago a fost câştigat în acest an de alergătorul kenyan John Korir, cu timpul de 2 ore, doupă minute şi 44 de secunde.

Reclamă
Reclamă
Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:16

Dinamo a învins CSA Steaua în derby-ul din Liga Naţională la handbal masculin

21:16

EXCLUSIVDin Kaunas, Liviu Antal a transmis un mesaj pentru tricolori înainte de Lituania – România: „Ei sunt mai mult cu baschetul”

21:00

LIVE SCOREFinlanda – Anglia 1-3! Alexander-Arnold, gol superb din lovitură liberă. Haaland, titular în Austria – Norvegia (21:45)!

20:49

Cosmin Contra, anunţ despre revenirea lui Nicolae Stanciu la FCSB: „Asta am auzit”

19:43

FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!”

19:41

VideoCătălin Cîrjan, discurs războinic înainte de Dinamo – FCSB: „Jucăm cel mai frumos din România! Luăm cele 3 puncte”

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 4 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!” 5 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 6 Ion Ţiriac a rupt tăcerea după ce a fost internat într-un spital din Viena: „FBI-ul funcţionează!”
Citește și