Închide meniul

SCM USV Timişoara a câştigat titlul la rugby, după o finală dramatică cu CSM Ştiinţa Baia Mare

Publicat: 8 septembrie 2024, 21:10 / Actualizat: 8 septembrie 2024, 23:12

Reclamă
SCM USV Timişoara a câştigat titlul la rugby, după o finală dramatică cu CSM Ştiinţa Baia Mare

SCM USV Timişoara a câştigat titlul la rugby, după o finală dramatică cu CSM Ştiinţa Baia Mare

Sursa: Facebook SCM USV Timişoara

SCM USV Timişoara a câştigat titlul de campioană naţională la rugby, duminică seara, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, după o finală dramatică a Ligii Naţionale de rugby cu CSM Ştiinţa Baia Mare, în care s-a impus cu 22-21 (9-14).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru bănăţeni acesta este al şaselea lor titlu naţional, după cele din 2012, 2013, 2015, 2017 şi 2018.

Ştiinţa Baia Mare, care a jucat a 15-a sa finală consecutivă de campionat naţional, rămâne cu cele nouă titluri din palmares – 1990, 2009, 2010, 2011, 2014, 2019, 2020, 2021, 2022.

SCM USV Timişoara a câştigat titlul la rugby după o finală dramatică cu CSM Ştiinţa Baia Mare

Băimărenii au deschis scorul printr-o lovitură liberă a lui Popoaia, dar apoi echipa de pe Bega a condus cu 6-3 şi 9-6, la pauză Ştiinţa fiind cea care a avut avantaj (14-9), scrie agerpres.ro.

”Zimbrii” s-au desprins pe tabelă în debutul reprizei secunde, la 21-9, dar nu au izbutit să tranşeze soarta finalei şi, pe fondul unor cartonaşe galbene, au cedat teren, SCM Timişoara preluând conducerea cu 22-21 în min. 71, după lovitura de penalitate a lui Gabriel Rupanu.

Reclamă
Reclamă

Ştiinţa Baia Mare a avut o mare şansă de a obţine victoria, dar Kefentse Mahlo a comis înainte la o minge înaltă furnizată de Popoaia aproape de terenul de ţintă al bănăţenilor (80).

Pentru echipa antrenată de Mugur Preda, Vlad Neculau a marcat un eseu, iar restul punctelor au fost reuşite de Gabriel Rupanu (cinci lovituri de pedeapsă şi o transformare). Punctele băimărenilor au fost reuşite de Sione Faka’osilea, Kefentse Mahlo (eseuri) şi de Paul Popoaia (trei lovituri de pedeapsă şi o transformare).

În minutul 73 s-a produs o ciocnire între Marius Simionescu – Kefentse Mahlo, iar arbitrul Alexandru Ionescu i-a arătat cartonaşul roşu timişoreanului, deşi ambii urmăreau balonul.

Reclamă

În finala mică, CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti, campioana din sezonul trecut, cu 36-30 (16-17).

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:45

Portugalia – Scoţia 2-1 şi Elveţia – Spania 1-4. Cristiano Ronaldo a marcat din nou și a adus victoria. Toate rezultatele serii

23:34

Ilie Dumitrescu, înainte de România – Lituania: „Să vedem cum va aborda meciul Lucescu”

23:33

Jannik Sinner a câştigat US Open 2024! L-a învins pe Taylor Fritz şi a devenit primul italian care se impune la Flushing Meadows

23:12

EXCLUSIVCu Mircea Lucescu selecţioner, Răzvan Marin crede că visul suprem al românilor se poate îndeplini: „Trebuie să fim acolo!”

22:30

România a câştigat 8 medalii la Campionatele Balcanice de tenis de masă de la Sarajevo

22:25

Se anunţă o nouă plecare de la Rapid! Nu mai are loc în echipă şi are două oferte din Liga 1

1 Foto„Nu spune, e ilegal, dragă” Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: „Aoleu, da” 2 FotoIon Ţiriac a „pus tunurile” pe rivalul lui David Popovici! Suspiciuni de dopaj pentru Pan Zhanle: „Nu ai voie de 8 ori” 3 Vestea neplăcută pe care a primit-o selecţionerul Mircea Lucescu înainte de meciul România – Lituania! 4 FotoRăzvan Lucescu şi PAOK, gest superb pentru micuţul fan al echipei din Grecia care se pregăteşte de operaţia vieţii lui! 5 Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open! A învins-o pe Jessica Pegula în finală. Ce borne a atins numărul 2 WTA 6 Cine este, de fapt, atacantul ridicat în slăvi de Marius Şumudică ce semnează cu Rapid: „N-a mai călcat unul ca el în România”
Citește și