Închide meniul

Scott Robertson, noul selecţioner al Noii Zeelande, din 2024

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 21 martie 2023, 11:17 / Actualizat: 5 iunie 2023, 20:58

Scott Robertson, noul selecţioner al Noii Zeelande, începând cu 2024. Anunțul a fost făcut de Federaţia de Rugby din Noua Zeelandă, citată de Le Figaro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robertson este în prezent antrenorul echipei Crusaders din Noua Zeelandă. El îl va înlocui pe Ian Foster, care „va conduce pe All Blacks până la sfârşitul Cupei Mondiale de Rugby 2023 din Franţa”, a anunţat New Zealand Rugby.

Scott Robertson, noul selecţioner al Noii Zeelande, din 2024

Robertson, în vârstă de 48 de ani, a fost ales în locul lui Jamie Joseph, actualul selecţioner al Japoniei. Contractul său va fi valabil până la sfârşitul Cupei Mondiale 2027 din Australia.

New Zealand Rugby a salutat succesul neegalat al lui Robertson la nivel naţional şi reputaţia sa de antrenor inovator.

Palmaresul lui Scott Robertson

„Palmaresul său de antrenor vorbeşte de la sine în ceea ce priveşte succesul, dar ceea ce s-a remarcat în timpul procesului de interviu a fost abordarea sa inovatoare a jocului, pasiunea pentru jucătorii săi şi dorinţa de a contribui la moştenirea All Blacks”, a declarat directorul executiv al federaţiei, Mark Robinson.

Reclamă

Fost jucător de linie a treia al All Blacks, Robertson, 23 de selecţii în meciuri-test pentru Noua Zeelandă între 1998 şi 2002, antrenează echipa Crusaders din 2017, câştigând şase titluri succesive de Super Rugby. Dar nu a antrenat niciodată o echipă naţională.

Ian Foster, care a anunţat la începutul lunii martie că nu va semna un nou contract, a fost sub presiune încă de anul trecut din cauza performanţelor destul de slabe ale All Blacks, inclusiv o serie de înfrângeri împotriva Irlandei şi prima lor înfrângere acasă împotriva Argentinei.

New Zealand Rugby făcuse pasul neobişnuit de a începe procesul de recrutare cu mult înainte de expirarea contractului lui Foster. Aparent pentru a împiedica echipele internaţionale rivale să-l oferteze pe Robertson. Scott Robertson îşi sărbătoreşte titlurile cu paşi de breakdance şi surfing-ul îl ajută să se relaxeze.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și