Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Secretul succesului de la Beijing! Alina Dumitru, emoționată până la lacrimi: ”Nu mi-a venit să cred!” A retras-o pe ce mai mare judoka din lume

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 23 iulie 2021, 11:51

Secretul succesului de la Beijing! Alina Dumitru, emoționată până la lacrimi: ”Nu mi-a venit să cred!” A retras-o pe ce mai mare judoka din lume

Alina Dumitru și povestea succesului de la Beijing

AS.ro

Secretul succesului de la Beijing al Alinei Dumitru a fost dezvăluit chiar de ea, la AS.ro LIVE. Românca a reușit o surpriză imensă la Jocurile Olimpice din 2008. Aceasta a învins-o în semifinale pe cea mai bună judoka din lume printr-o tactică specială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Știam că o pot învinge prin noncombat. Nu vine la bătaie, se retrage. Eu inițiam atacuri, știam că nu o pot bate cu o anumită tehnică.

Am reușit să o fac să primească o penalizare și a primit-o în ultimele 30 de secunde. Mă gândeam să fiu pe podium, nu să fiu chiar campioană. Îmi era greu să cred că o pot învinge. Și acum, când mă uit la meci, tremur așa. Retrăiesc momentul”, a povestit Alina Dumitru la AS.ro LIVE.

Secretul succesului de la Beijing

A urmat apoi finala. Alina Dumitru a câștigat aurul după meciul cu cubaneza Yanet Bermoy. Dumitru i-a pregătit un procedeu special pe care nu l-a folosit în alte meciuri.

A venit meciul cu cubaneza. Nici eu nu mă așteptam. Acea tehnică din finală, acel procedeu, l-am ținut special pentru ea. Nu mai făcusem acea tehnică până atunci. Am știut că pot să i-o fac. Mă mânca să le fac și la celelalte, dar antrenorul îmi zicea nu. Nu i-am arătat.

Reclamă

Doar aveam inițiativa să văd dacă merge și am văzut că merge. Am învins-o în 80 de secunde. Nu m-am gândit că va fi ușor. Avusesem doar un meci cu ea și câștigase, dar eu știam că pot mai mult”, a mai spus Alina Dumitru la AS.ro LIVE.

Alina Dumitru, emoționată până la lacrimi

Alina Dumitru a dezvăluit că primirea pe care a avut-o în țară a fost una senzațională. Sportiva noastră a fost emoționată până la lacrimi.

Când am ajuns în țară, de la Beijing, și acum mi se ridică părul pe mine. Veniseră mulți copii să mă aplaude, din toată țara. Era plin la aeroport. Nu mi-a venit să cred când am văzut atâta lume acolo. După acea performanță, mulți copii s-au acupat de Judo.

Reclamă 4 / 0/3

Președintele de atunci mi-a dat o mașină. O aveam promisă de la Atena, nu am reușit acolo, dar am luat la Beijing. După ce am luat titlul olimpic m-a sunat să mă întrebe ce culoare vreau. M-a așteptat la aeroport cu mașina, cu fundiță cu tot”, a dezvăluit Alina Dumitru la AS.ro LIVE.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și