Închide meniul

Sergiu Stancu, după performanţa României la Campioantul European de Volei: „Cu toţi nervii pe care îi am, trebuie să ne bucurăm”

Alex Masgras Publicat: 12 septembrie 2023, 9:15

Reclamă
Sergiu Stancu, după performanţa României la Campioantul European de Volei: „Cu toţi nervii pe care îi am, trebuie să ne bucurăm

Sergiu Stancu, după performanţa României la Campioantul European de Volei

Sergiu Stancu şi jucătorii naţionalei României, în timpul unui time-out / Profimedia

Sergiu Stancu, după performanţa României la Campioantul European de Volei. „Tricolorii” au încheiat în sferturi turneul din Bulgaria, după înfrângerea cu Franţa, campioana olimpică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Francezii s-au impus cu 3-0 la seturi (25-22, 25-14 şi 27-25) şi şi-au luat revanşa pentru înfrângerea în faţa României din faza grupelor.

Sergiu Stancu, după performanţa României la Campioantul European de Volei: „Cu toţi nervii pe care îi am, trebuie să ne bucurăm”

Sergiu Stancu, selecţionerul României, a vorbit despre meciul cu Franţa şi despre parcursul „tricolorilor” din Bulgaria. Stancu este de părere că soarta partidei din sferturi putea să fie alta, dacă „tricolorii” ar fi câştigat primul set, după ce au condus cu 22-20:

„Dacă vorbim despre meciul ăsta, e o dezamăgire. Am avut 22-20 în primul set, puteam să-l câștigăm și era altă partida. Pentru că Franța era sub presiune, asta ne doream, să-i punem sub presiune. În setul 3 am avut 24-22, iar puteam să câștigăm. N-am rezolvat situații simple de joc.

Am o frustrare pentru acest final de set și de meci. Franța a jucat bine, era clar ca va fi montată, noi am avut momente de joc bune, dar, din păcate, n-am închis situațiile pe care trebuia să le închidem”, a declarat Sergiu Stancu, potrivit gsp.ro.

Reclamă

În ciuda rezultatului din meciul cu Franţa din sferturi, Sergiu Stancu şi-a felicitat elevii pentru parcursul fantastic din Bulgaria. De asemenea, el le-a mulţumit românilor care au susţinut naţionala la Campionatul European de Volei:

„E nemaipomenit ce s-a întâmplat. Cu toți nervii pe care îi am acum, trebuie să ne bucurăm. Înainte de acest European, eram total necunoscuți în Europa. Acum, toate echipele ne-au tratat cu respect, băieții sunt de apreciat, de lăudat. Cu excepția lui Aciobăniței, toți băieții sunt din campionatul românesc.

Înseamnă foarte mult sprijinul suporterilor. Am văzut o gramadă de oameni care au venit aici din toate colțurile țării. Asta ne dă încredere. Ține de noi, cei care ne ocupăm de destinele jucătorilor, să muncim, să fim serioși și să facem tot ce e mai bun. Băieții au valoare, calitate, au învins jucători cu salarii mai mari, mai bine cotați, merită felicitați”, a mai spus Sergiu Stancu.

Reclamă 4 / 0/3

România – Franţa 0-3. „Tricolorii” au luptat formidabil în faţa campioanei olimpice, dar s-au recunoscut învinşi

România – Franţa 0-3. „Tricolorii” nu au mai reuşit minunea din grupe, acolo unde au câştigat cu Franţa. În sferturile de finală de la Campionatul European de volei, elevii lui Sergiu Stancu s-au recunoscut învinşi, deşi au avut o şansă uriaşă de a câştiga al treilea set.

Învinsă fără drept de apel în grupe de tricolori (3-1), Franţa şi-a luat revanşa în sferturile de finală, la Varna, cu scorul de 3-0, pe seturi 25-22, 25-14, 27-25.

În pofida eşecului, România a primit aplauze la scenă deschisă, după un parcurs plin de curaj la ediţia 2023 a CE, în care au arătat un joc entuziasmant dublat de ambiţie în fiecare confruntare.

Rezultatele complete obţinute de România la Campionatul European sunt: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia şi 3-1 cu campioana olimpică Franţa (în grupa D), 3-2 cu Croaţia (în optimi) şi 0-3 cu Franţa (în sferturi).

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:44 FotoComo revine în Serie A după 21 de ani! A terminat pe locul 2 Serie B, în spatele Parmei românilor Man şi Mihăilă! 10:40 „Am ținut cu Dinamo!” Florinel Coman, anunț surprinzător înainte de plecarea de la FCSB! Campionul a dat cărțile pe față 10:24 „Nu aş aduce un antrenor străin” Tehnicianul român care îi este recomandat lui Dan Şucu dacă nu se înţelege cu Marius Şumudică! 9:59 Restricţii de trafic pentru semimaratonul Bucureşti! Sunt aşteptaţi 10.000 de alergători! Ce străzi vor fi închise 9:56 Prima reacție a lui Novak Djokovic, după ce a fost lovit în cap la turneul de la Roma! Ce a spus despre șocantul incident 9:43 Marian Iancu e de părere că, după Daniel Niculae, trebuie să plece şi o altă persoană din conducerea Rapidului: „Să dispară” 9:43 FCSB – CFR LIVE TEXT, 20:00. Campioana primește trofeul în fața lui Dan Petrescu! „Erupe” Arena Națională la sărbătoarea titlului 8:47 „Va fi frumos!” Siyabonga Ngezana visează să joace cu FCSB în Liga Campionilor! Ce a spus despre șansele roș-albaștrilor 8:35 FotoTransformarea uimitoare a lui Toto Dumitrescu! Cum arată acum fiul lui Ilie Dumitrescu, ce are altă carieră faţă de tatăl lui 8:20 Ianis Hagi, pasă decisivă în minutul 90+9 la Alaves! Nota primită de „Prinț”, după prestația din meciul cu revelația Girona Vezi toate știrile
Citește și