Închide meniul

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, AUR la dublu vâsle. Victorie românească şi la 8+1 feminin, la CM de canotaj

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 septembrie 2023, 15:31

Reclamă
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, AUR la dublu vâsle. Victorie românească şi la 8+1 feminin, la CM de canotaj

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, AUR la dublu vâsle

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar şi-au apărat titlul mondial / Profimediaimages

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au obţinut medalia de aur în proba de dublu vâsle de la Campionatul Mondial de canotaj. Sportivele tricolore sunt de neoprit şi au reuşit astfel să îşi apere titlul mondial. Au o serie fabuloasă!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campioanele olimpice, deja campioane mondiale şi europene la dublu vâsle, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar şi-au continuat supremaţia în probă înregistrând, duminică, a 26-a victorie consecutivă în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad, anunţă news.ro.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, AUR la dublu vâsle

Neînvinse din 2019, româncele s-au calificat încă din semifinale şi la Jocurile Olimpice Paris 2024.

AUR 🥇 pentru România la Campionatele Mondiale de la Belgrad, proba de dublu vâsle feminin (W2x). Fetele noastre de aur, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au făcut spectacol în finala de azi, impunându-se detașat în fața echipajelor din Lituania și Statele Unite. Felicitări!„, se arată pe contul de Facebook al Federaţiei Române de Canotaj.

La cursa de duminică, Simona şi Ancuţa, care au condus cursa de la început până la final, au fost urmate de echipajele din Lituania şi SUA..

Reclamă

Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, format din Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, a câştigat medalia de argint, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au câştigat bronzul la dublu vâsle categorie uşoară, la fel ca şi barca de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

Încă un aur pentru România la CM de canotaj, la 8+1 feminin, şi calificare la JO de la Paris

Echipajul de 8+1 feminin (W8+), format din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu, a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj.

Sportivele din barca de 8+1 feminin, care şi-au asigurat şi prezenţa la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost urmate e echipajele din SUA şi Noua Zeelandă.

Reclamă 4 / 0/3

România a obţinut la actuala ediţie a CM două medalii de aur, una de argint şi două de bronz. Canotajul califică a 10-a ambarcaţiune la Jocurile Olimpice.

Team Romania a ajuns la 36 sportivi calificaţi la JO Paris 2024. Delvine Meringor (atletism), David Popovici (înot), Lăcrămioara Perijoc (box), Vlad Stancu (înot), Andrea Mikloş (atletism), Alina Rotaru (atletism), Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică), Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă (kaiac-canoe), Cătălin Chirilă (kaiac-canoe), Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş şi Patricia Cireş, Cristina Drugă, Andrada Moroşanu, Ema Ioana Ciotău, Ancuţa Bodnar, Simona Radiş, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Florin Enache, Ioan Prundeanu, Andrei Cornea, Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă şi Florin Arteni (toţi canotaj).

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, dezvăluiri despre antrenamentele de pe lacul Snagov

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost invitate la emisiunea AS.ro LIVE şi au făcut dezvăluiri despre antrenamentele de pe lacul Snagov. Canotoarele care au adus României singura medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo au vorbit despre lupta pe care o dau în afara competiţiilor.

Campioanele olimpice, mondiale şi europene se pregătesc pe lacul Snagov, printre ambarcaţiunile cu motor. Antrenamentele pe care le ţin seara reprezintă un adevărat pericol pentru el, cât şi pentru ceilalţi sportivi. Uneori, se face slalom printre componenţii lotului naţional.

Am ieşit la antrenament la ora 7. Eu m-am trezit pe la 6 şi un sfert. Nu ieşim în fiecare zi la această oră, uneori ieşim la 8:30, chiar 9:00. E în funcţie de programul pe care urmează să îl facem la antrenament sau de micile evenimente.

Ne intersectăm pentru că trebuie să împărţim lacul şi trebuie să convieţuim împreună. Uneori ne şi supără, uneori poate îi supărăm noi pe ei pentru că nu se pot distra aşa cum şi-ar dori. Dar noi avem nevoie de aceste intervale orare… dimineaţa trei ore şi pe seară o oră şi jumătate în care să ne putem antrena.

În zilele de sărbătoarea sau în weekend încercăm să evităm să ieşim pe apă fiindcă atunci este cea mai mare nebunie. Şi pentru noi este periculos, pentru că pe valurile acestea făcute de bărcile mari cu motor noi ne putem accidenta foarte uşor. Încercăm să evităm, sau să fim atenţi. Şi clar apelăm şi la bunătatea celor care se distrează. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să păstreze o oarecare distanţă şi să lase puţin viteza când trec pe lângă noi”, a declarat Simona Radiş.

Reclamă

Cea mai mare problemă o avem după amiaza, la al doilea antrenament, când este şi mai cald şi atunci ies şi şalupele şi skijeturile pe lac„, a declarat Ancuţa Bodnar.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și