Statele Unite se gândesc să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, 2022!!! ”Noi și aliații noștri!”

De Cătălin Oprișan
Publicat: 7.04.2021, 12:15
Actualizat: 11.05.2021, 20:31

Statele Unite se gândesc să boicoteze Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, din cauza ”răcirii” relațiilor diplomatice dintre SUA și China. ”E aprilie 2021, avem tot timpul să luăm o decizie. Noi și aliații noștri”, a declarat Ned Price, purtătorul Departamentului de Stat

Profimediaimages

Statele Unite ar putea boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, de anul viitor. Conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, ”este ceva la care ne gândim pentru viitor”, care a detaliat că va fi o acțiune comună a americanilor, dar și a aliaților săi.

”O decize luată în urma unei coordonări perfecte ar fi atât în interesul nostru, cât și al partenerilor noștri”, a mai adăugat Price. ”Jocurile sunt în 2022, acum e abia parilie 2021, așa că mai avem timp de gândire. Nu avem stabilit un termen limită, dar discuțiile au pornit la drum. Pe moment, nicio decize nu este luată”.

Declarațiile reprezentantului SUA vin pe fondul deteriorării relațiilor diplomatice cu China. După ”războiul comercial” declanșat de fostul președinte american, Donald Trump, actualul locatar de la Casa Albă, Joe Biden, a continuat să pună presiune pe guvernul chinez, cu sancțiuni alături de UE, acuzându-l pe acesta că violează drepturile fundamentale ale populației musulmane din Xinjiang. SUA au pornit discuții cu aliații din Europa pentru a stopa ambițiile econimice și militare ale gigantului asiatic.

Interesant este că la reuniunea celebrată luna trecută în Alaska, atât secretarul de stat american, Antony Blinken, cât și șeful diplomației chineze, Yan Jiechi, s-au ascuzat reciproc de violarea acestor drepturi. 

Moda boicotului a apărut la finalul Războiului Rece. Supărați că sovieticii au atacat Afghanistanul, americanii și prietenii lor au absentat de la JO de la Moscova, din 1980. Rușii s-au ”revanșat” peste patru ani, la Los Angeles, unde ei și alte 17 țări ”prietene” au spus ”pas”. 

AS. RO LIVE

Edi Iordănescu, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Cosmin Olăroiu
Fotbal • 26 iul., 9:44
Cosmin Olăroiu are banii blocați în China: „Nu s-au plătit taxele!” Anunț categoric despre revenirea în România
Milionarul român care face dezvăluiri incredibile
Diverse • 20 iul., 16:05
Milionarul român care face dezvăluiri incredibile. „Am fost `homeless`! Nu aveam unde să dorm!” Scandalurile în care a fost implicat: „Mi-l lua unul, îl mai băteam”
Imagini de colecţie! Un cameraman a alergat, pe pistă, mai repede decât atleţii
Atletism • 8 iun., 13:39
VIDEO | Imagini de colecţie! Un cameraman a alergat, pe pistă, mai repede decât atleţii. „Am încetinit, intenţionat, pentru a-i aştepta”
Antena 1
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușă. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Top citite
„Nicio ţară nu poate dispune arestarea mea”. Dragoş Săvulescu îi cere despăgubiri României. „Soţia mea nu poate dormi şi mânca!”
1
Foto „Nicio ţară nu poate dispune arestarea mea”. Dragoş Săvulescu îi cere despăgubiri României. „Soţia mea nu poate dormi şi mânca!”
Ultimele știri
13:28 Nu dați banii pe prostii, luați o crosă la copii! 13:10 NEWS ALERTŞeicul care a anunţat, în premieră, transferul lui Lionel Messi la PSG, l-a avertizat pe Mauricio Pochettino. „Ar trebui să ştii asta!” 12:41 Valeriu Iftime a anunţat de ce exclude varianta transferului lui Hervin Ongenda la FCSB. „Dacă-l dăm, mă duc şi eu! Mă las de fotbal fără el” 12:11 Emma Răducanu dă o lovitură financiară de proporţii! Cele mai importante companii sunt dispuse să-i plătească o avere. Anunţul englezilor 11:06 Lovitură pentru Simona Halep. Pe ce loc a ajuns în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea are motive de bucurie! 10:23 Gabi Torje nu îi duce dorul lui Dario Bonetti după a 6-a înfrângere consecutivă a lui Dinamo. „Şi Messi a plecat de la Barcelona”. Ce i-a transmis antrenorului italian 10:00 Istvan Kovacs, cu cărțile pe față! Ce spune despre momentul „dispari” și eliminarea lui Filip, în FCSB – Dinamo! Marea dorință a centralului 9:05 Ianis Hagi, aşteptat cu nerăbdare în Scoţia! Fanii sunt convinşi că Rangers este dependentă de el. „Îi simţim lipsa!” 8:39 Cosmin Olăroiu, aproape de un nou tun financiar! Echipa din Zona Golfului care i-a pus o super ofertă pe masă 8:30 Spirite încinse la PSG! Mauricio Pochettino, prima reacţie după ce a fost lăsat cu mâna întinsă de Lionel Messi. Cum a explicat schimbarea argentinianului
Close