Succes uriaş pentru România! Două medalii de aur şi patru de argint la Campionatele Europene de canotaj

De Dragoș Vasile
Publicat: 11.04.2021, 13:49
Actualizat: 11.05.2021, 20:31

Performanţă uriaşă pentru România. Delegaţia tricolorilor a terminat Campionatele Europene de canotaj de la Varese cu două medalii de aur şi patru de argint.

Facebook Federaţia Română de Canotaj

Echipajul feminin de opt plus 1 al României a cucerit medalia de aur la Campioantele Europene de Canotaj de la Varese, Italia.

Două medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj

Echipajul format din sportivele Rusu Maria-Magdalena, Bejinariu Viviana-Iuliana, Dedu Georgiana, Tivodariu Maria, Vrînceanu Ioana, Bereș Amalia, Bereș Mădălina, Tîlvescu Denisa și Druncea Daniela a încheiat cursa în 6:06.67 minute. Pe poziţia secundă s-a clasat Olanda, cu 6:09.98 minute, iar podiumul a fost completat de Rusia, cu 6:14.40 minute.

"Din nou AUR pentru România la Campionatele Europene de Canotaj 2021. De această dată, fetele din echipajul de 8+1 feminin au terminat cursa din Finala A pe locul 1, aducând țării noastre cea de-a doua medalie de aur Felicitări, Rusu Maria-Magdalena, Bejinariu Viviana-Iuliana, Dedu Georgiana, Tivodariu Maria, Vrînceanu Ioana, Bereș Amalia, Bereș Mădălina, Tîlvescu Denisa și Druncea Daniela", se arată în comunicatul emis de Federaţia Română de Canotaj.

Tot astăzi, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit şi ele medalii de aur la dublu vâsle feminin, acolo unde şi-au apărat titlul european. Clasamentul a fost completat de Lituania şi Marea Britanie.

"Auuuur! Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au păstrat titlul european la dublu vâsle!

Româncele au dominat cursa de la start la finiș, au demonstrat că sunt cele mai în formă și puternice, iar la final au adus primul aur României la Campionatele Europene de la Varese. Lituania și Marea Britanie au urcat pe podium după tricolore. Bravoo, fetele! Să vină și alte medalii!", a transmis Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

România a cucerit şi patru medalii de argint

Medalii au mai cucerit şi Gianina Beleagă, care a obţinut medalia de argint, după ce a terminat pe locul 2 în proba de simplu categorie ușoară, dar şi Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, care au trecut linia de sosire la 0.29 de secunde.

De asemenea, barca de patru rame a băieților, cu Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu, a terminat pe locul al doilea la Campionatele Europene.

Echipajul masculin de opt plus 1 al României a cucerit şi el medalia de argint. Tricolorii au fost la câţiva metri distanţă de medalia de aur.

"Argint spectaculos pentru România! Senzațională cursă a bărcii de 8+1 tricoloră! Băieții noștri au reușit să urce pe podium după un finiș spectaculos în care au atacat aurul. Câtiva metri le-au lipsit să creeze surpiza acestui Campionat Europea de la Varese.

Marea Britanie a simțit atacul tricolor, a rezistat și a luat aurul. Băieții noștri au depățit Olanda, iar marea învinsă a acestui european e Germania, campioană olimpică și mondială a probei", anunţă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Pe același subiect
Cosmin Olăroiu, aproape de a semna
Fotbal extern • 8:13
Cosmin Olăroiu, aproape de a semna ! Ofertă surpriză pentru Oli. Renunță la naționala României
Nicolae Dică sare în apărarea lui Mirel Rădoi
Echipa naţională • 24 oct., 21:30
Unde ar putea pleca Mirel Rădoi! Destinaţie surpriză pentru selecţionerul României: „Banii sunt magnetici, are carte de vizită”
Anunțul lui Vlad Chiricheș după ce a ieșit de pe teren în meciul lui Sassuolo
Echipa naţională • 24 oct., 8:41
Anunțul lui Vlad Chiricheș după ce a ieșit de pe teren în meciul lui Sassuolo. Vestea primită de Mirel Rădoi

AS. RO LIVE

Radiş şi Bodnar, fetele de aur ale României, la AS.ro LIVE

Antena 1
Dormea liniștit când a simțit că ceva se mișcă lângă el, în pat. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era acolo
Ultimele știri
9:08 Se vrea pace în Bănie! O legendă a oltenilor visează la fuziunea dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948: „Va fi o singură echipă!” 8:55 Bănel Nicoliță, fugărit de interlopi și cămătari. Ar fi fugit în Statele Unite pentru o datorie uriașă. Cum a pierdut tot 8:33 Transylvania Open 2021 | Ana Bogdan o așteaptă pe Emma Răducanu pentru un super-duel în turul 2. ”Am schimbat câteva vorbe despre Formula 1, pentru că suntem fane amândouă” 8:32 Dan Petrescu, gata de orice „sacrificiu” pentru a intra la Transylvania Open 2021: „Îmi pun mască, stau cuminte! Îmi fac o intrare ca ziarist” 8:13 Cosmin Olăroiu, aproape de a semna ! Ofertă surpriză pentru Oli. Renunță la naționala României 8:09 Dușmani până la moarte! CFR a eliminat-o pe FCSB din Cupa României! Război total între cele două grupări 0:05 Transylvania Open 2021 | Când se joacă Emma Răducanu – Polona Hercog. Programul zilei de marți 25
oct.
23:58
Beșiktaș – Galatasaray 2-1 | Alex Cicâldău, cu capul în pământ: „Am marcat, dar nu sunt fericit!” Fatih Terim, deranjat de gestul făcut de mijlocaș: „Alex trebuia să se impună!”
25
oct.
23:23
CFR Cluj – Sepsi 2-0 | „Am văzut că unii de la FCSB s-au supărat pe mine!” Dan Petrescu, răspuns pentru Mihai Stoica: „Am zis adevărul!” Meciul „infernal” pentru campioană: „E cel mai greu!”
25
oct.
23:07
CFR Cluj – Sepsi 2-0 | Emmanuel Culio, mesaj clar pentru rivale: „Suntem favoriți la titlu pentru că suntem echipă mare!” Ce a spus Rachid Bouhenna
Top citite
WOW! Rico și Ben Saddik au făcut meciul anului! Marocanul i-a spart obrazul lui Verhoeven dar a pierdut prin TKO
1
WOW! Rico și Ben Saddik au făcut meciul anului! Marocanul i-a spart obrazul lui Verhoeven dar a pierdut prin TKO
Close