Închide meniul

Tori Bowie, campioană mondială la atletism, a murit din cauza unor complicaţii legate de o sarcină

Valentin Pîrcălabu Publicat: 13 iunie 2023, 13:13

Reclamă
Tori Bowie, campioană mondială la atletism, a murit din cauza unor complicaţii legate de o sarcină

Tori Bowie, campioană mondială la atletism, a murit din cauza unor complicaţii legate de o sarcină

Profimedia

Sprintera americană Tori Bowie, vicecampioană olimpică la 100 de metri în 2016 şi apoi campioană mondială în 2017, a murit la începutul lunii mai în urma unor complicaţii legate de o sarcină, potrivit raportului autopsiei, anunţă presa americană, citată de lefigaro.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva în vârstă de 32 de ani a fost găsită moartă în locuinţa sa din Orange County, Florida, de către o echipă a şerifului trimisă la faţa locului, după ce prietenii şi familia ei erau îngrijoraţi că nu a putut fi contactată.

Tori Bowie, campioană mondială la atletism, a murit din cauza unor complicaţii legate de o sarcină

Potrivit USA Today, autopsia a arătat că Frentorish ‘Tori’ Bowie era însărcinată în opt luni şi era în travaliu în momentul decesului.

Potrivit autopsiei, este posibil ca aceasta să fi murit din cauza unor complicaţii legate de sarcină, în special eclampsie, care provoacă crize convulsive potenţial fatale asociate cu tensiunea arterială ridicată.

Născută la 27 august 1990 la Sand Hill, într-o regiune rurală din Mississippi, şi crescută de bunica sa, Tori Bowie a trecut de la săritura în lungime la sprint în 2014, stabilind în acel an recordul mondial la 100 m cu timpul de 10,80 la reuniunea de la Monaco.

Reclamă

Ea a continuat să acumuleze un palmares uriaş de medalii într-un mod fulgerător, în primul rând prin câştigarea a trei medalii olimpice în 2016 la Rio, cu aur în ştafeta de 4×100 m, argint în proba de 100 m şi bronz în proba de 200 m.

În anul următor, la Londra, Tori Bowie a devenit campioană mondială în proba de 100 metri, câştigând în 10,85, şi a participat, de asemenea, la ştafeta de aur a echipei SUA în proba de 4×100 m.

Tori Bowie era de trei ori medaliată la Jocurile Olimpice şi dublă campioană mondială

Tori Bowie a câștigat trei medalii la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio: aur la ștafeta 4×100 m, argint la 100 de metri și bronz la 200 de metri. La Campionatele Mondiale din 2017 atleta americană a câștigat aurul atât la 100 de metri, cât și la 4x100m.

Reclamă 4 / 0/3

Bowie a participat în ultima ei competiţie oficială în iunie 2022. Ultima ei apariție pe scena mondială a fost în 2019, la Campionatele Mondiale de la Doha, atunci când a terminat pe locul patru la proba de săritură în lungime.

Într-o declarație pentru CNN, Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism, World Athletics (WA) a declarat: „(n.r.: Bowie) a fost un talent atletic rar, care a reprezentat Statele Unite atât la sprinturi, cât și la sărituri în timpul carierei sale încununate de succes. Triplă medaliată olimpică la Rio în 2016, a atins culmea sportului nostru când a câștigat două medalii de aur, la ștafeta de 100 m și 4×100 m, la Campionatele Mondiale de la Londra, un an mai târziu. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și comunității de atletism din SUA în acest moment dificil”.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT Vezi toate știrile
Citește și