Închide meniul

Tragedie în lumea sportului! Un fost campion mondial s-a stins din viaţă la doar 26 de ani: „Suferim profund!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 11 august 2021, 21:27 / Actualizat: 11 august 2021, 22:36

Tragedie în lumea sportului! Un fost campion mondial s-a stins din viaţă la doar 26 de ani: „Suferim profund!

Cameron Burrell s-a stins din viaţă

Profimedia

Tragedie în lumea sportului! Cameron Burrell s-a stins din viaţă

Cameron Burrell a fost campion mondial de juniori în proba de ştafetă 4×100 de metri, în 2012, la Barcelona. El deţinea mai multe titluri în campionatul universitar nord-american de atletism, NCAA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunţul decesul a fost făcut de familie, dar nu au fost oferite amănunte privind cauzele.

„Familia mea este extrem de tristă de pierderea fiului nostru Cameron. Suferim profund şi le cerem prietenilor noştri, familiei Universităţii din Houston şi comunităţii atletice americane să ne lase să fim alături de prietenii apropiaţi şi de familie în acest moment”, a spus Leroy Burrell, citat de marca.com.

Cameron provenea dintr-o familie de mari sportivi. Leroy Burrell a deţinut recordul mondial al probei de 100 de metri de două ori. Prima dată a doborât recordul mondial în iunie 1991, cu o performanţă de 9 secunde şi 90 de sutimi. Recordul lui nu a ţinut decât câteva luni, până în septembrie, când Carl Lewis a alergat distanţa de 100 de metri în nouă secunde şi 86 de sutimi, la Campionatele Mondiale de la Tokyo. Burrell a fost atunci al doilea, cu 9.88, „personal best”.

Leroy Burrell a mai stabilit un record mondial, 9.85, în iulie 1994, care a rezistat până la JO din 1996, când Donovan Bailey a alergat în 9.84.

Reclamă

Burrell are o medalie olimpică de aur la Barcelona, în 1992, cu ştafeta americană de 4×100 de metri.

Soţia lui, Michelle Finn-Burrell, a fost şi ea campioană olimpică la Barcelona, în proba feminină de 4×100 de metri.

Mătuşa lui Cameron, Dawn Burrell, a concurat la săritura în lungime la Sydney, în 2000, iar naşul său este legendarul Carl

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Tragedie în lumea sportului
  • Un campion mondial s-a stins din viaţă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și