Închide meniul
UPDATE

Tragedie la o cursă din România! Adrian Cernea a murit, după ce maşina a fost luată de viitură. Gestul emoţionant făcut în memoria sa

Publicat: 21 iunie 2021, 17:30 / Actualizat: 21 iunie 2021, 19:18

Reclamă
Tragedie la o cursă din România! Adrian Cernea a murit, după ce maşina a fost luată de viitură. Gestul emoţionant făcut în memoria sa

Profimedia

Imaghine de arhivă de la o cursă off-road

Update: Adrian Cernea, pilotul care a murit în timpul unei curse de off road din România, va fi omagiat de Federaţie prin retragerea numărului său de concurs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Sportivul, prietenul și colegul nostru Adrian Cernea a pornit astăzi în ultima sa cursă. Familia, comunitatea Off Road și toți cei care l-au cunoscut îi sunt alături în aceste momente. Înmormântarea campionului va avea loc miercuri, 23 iunie, în Cimitirul Parohial Nefliu din Măgurele.

Trupul său va fi depus din această după amiază la capela cimitirului. Numărul de concurs pe care îl folosea Adrian la competiții, 303, va fi retras de federație pentru totdeauna din Campionatul Național de Off Road. Ancheta federației privind accidentul care a dus la tragedie este în curs de desfășurare”, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Ştirea iniţială

Autorităţile din judeţele Covasna şi Bacău intervin, sâmbătă, după ce un autoturism care participa la o competiţie de off road a căzut în râul Oituz, între cele două judeţe. Mai multe echipaje s-au deplasat în zonă, însă accesul este extrem de dificil. Pilotul a fost găsit decedat, copilotul fiind găsit în viaţă, transmite news.ro.

Reclamă

Tragedie la o cursă din România! Un pilot a murit

ISU Bacău a anunţat, sâmbătă, că echipaje din Bacău şi Conasna intervin după ce, undeva între Breţcu (judeţul Covasna) şi Poiana Sărată (judeţul Bacău), un autoturism participant la o competiţie de off road s-a răsturnat în râul Oituz.

”În zona din care s-a făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, a transmis ISU Bacău. Sursa citată a precizat că echipajele ISU au ajuns la punctul unde drumul forestier se intersectează cu Drumul Naţional.

”Din cauza faptului că drumul forestier este greu accesibil se va continua deplasarea pe jos”, a mai transmis ISU Bacău. La rândul lor, reprezentanţii Prefecturii Bacău au precizat că pilotul a fost găsit decedat de primele persoane care au ajuns la faţa locului, în timp ce copilotul este în viaţă.

Reclamă 4 / 0/3

Acesta este stabil hemodinamic şi va fi transportat la spital. Deocamdată, nu s-au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul.

Adrian Cernea era fost campion naţional

Federaţia de specialitate a anunţat numele victimei, Adrian Cernea, un fost campion naţional.

„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.
Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.
Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.
Încă din momentul în care a primit primele informații privind dispariția lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii și s-a păstrat legătură în permanență.
În acest moment președintele FRAS, Norris Măgeanu, și vicepreședintele Cătălin Nicolescu, șef al Comisiei de Securitate, se află în drum spre Slănic Moldova”, se arată în comunicatul transmis de Federaţia Română de Automobilism”, se arată în comunicatul transmis de Federaţia Română de Automobilism.
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:25 „Petardă!” Un cunoscut antrenor român, atac total la adresa jucătorilor de la FCSB! A venit și cu un sfat pentru Florinel Coman 12:14 Tatăl lui Kylian Mbappe l-a sunat pe Florentino Perez: „Aşteptăm cu nerăbdare” 12:08 Cornel Dinu a dat verdictul în privinţa antrenorului Bogdan Lobonţ! Mesaj direct despre tehnicianul de la Rapid 11:50 FCSB – CFR LIVE TEXT, 20:00. Campioana primește trofeul în fața lui Dan Petrescu! „Erupe” Arena Națională la sărbătoarea titlului 11:32 FotoValeriu Argăseală şi-a lansat noul volum de poezii! Mihai Stoica a fost prezent la eveniment 11:31 Aryna Sabalenka, în turul 3 la turneul de la Roma! A învins-o pe Katie Volynets în 3 seturi 11:12 Estoril – Sporting (20:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Meciul serii din Liga Portugal! Programul zilei de sâmbătă 10:44 FotoComo revine în Serie A după 21 de ani! A terminat pe locul 2 Serie B, în spatele Parmei românilor Man şi Mihăilă! 10:40 „Am ținut cu Dinamo!” Florinel Coman, anunț surprinzător înainte de plecarea de la FCSB! Campionul a dat cărțile pe față 10:24 „Nu aş aduce un antrenor străin” Tehnicianul român care îi este recomandat lui Dan Şucu dacă nu se înţelege cu Marius Şumudică! Vezi toate știrile
Citește și