Închide meniul

A renunţat la doi ani din carieră pentru a face dreptate! Starul din WNBA care a reuşit să scoată din închisoare un om nevinovat

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 august 2020, 12:20 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:43

A renunţat la doi ani din carieră pentru a face dreptate! Starul din WNBA care a reuşit să scoată din închisoare un om nevinovat

Maya Moore şi Jeremy Irons

Sportiva a renunţat la a mai juca în ultimele două sezoane ale WNBA pentru a se concentra pe eliberarea din închisoare a lui Jonathan Irons, condamnat la 50 de ani de închisoare pentru crimă. Şi a reuşit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jonathan Irons, trimis după gratii la 18 ani

În 1997, cineva a intrat într-o casă din St. Louis, Missouri şi l-a împuşcat în cap pe proprietarul Stanley Stotler. Acesta a supravieţuit şi, rugat să-l aleagă pe potenţialul agresor din şase poze, fără a fi sigur, l-a identificat pe Jonathan Irons.

Tânărul a fost condamnat la 50 de ani de închisoare, fără a fi lăsat de avocatul său să îşi apere nevinovăţia.

Maya Moore a avut o ascensiune meteorică împreună cu echipa Minnesota Lynx în Liga Profesionistă de Baschet American Feminin, dar a renunţat la tot pentru a face dreptate.

Reclamă

Ea l-a întâlnit pe Irons în 2007 în timpul unei vizite la centrul unde acesta îşi ispăşea pedeapsa.

În 2018, ea s-a decis să pună pauză carierei de baschet şi a petrecut următoarele două sezoane încercând să îl ajute pe Jeremy Irons.

Pe 9 martie 2020, sentinţa acestuia a fost anulată după ce, la locul atacului, a fost găsită o amprentă care nu îi aparţinea acestuia. Amprenta nu fusese prezentată în cadrul procesului din 1998.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB Vezi toate știrile
Citește și