Închide meniul

"Am cerut o ţigară la unu’ şi nu mi-a dat!" Cum a început Nelu Ploieşteanu să facă bani şi ce milionar celebru era înnebunit după o melodie: "Mi-a dat 300 de euro"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 2 aprilie 2021, 8:53

"Am cerut o ţigară la unu şi nu mi-a dat!" Cum a început Nelu Ploieşteanu să facă bani şi ce milionar celebru era înnebunit după o melodie: "Mi-a dat 300 de euro"

Hepta

Nelu Ploieşteanu

Unul dintre cei mai darnic oameni din fotbal era Crsiti Borcea. Regretatul artist spunea într-un interviu că fostul acţionar de la Dinamo i-a oferit 300 de euro după ce i-a cântat melodia preferată: "Mai vino iar în gara noastră mică!" Nelu Ploieşteanu a crescut lângă stadionul Dinamo şi era dinamovist convins. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Cristi Borcea e un băiat extraordinar. Vă daţi seama că am fost foarte bucuros să-i cânt, mai ales că el trăieşte cu sufletul pentru Dinamo! Îmi amintesc că i-am interpretat o melodie, iar la final mi-a dat 300 de euro. E boier mare", spunea Nelu Ploieşteanu într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani celor de la Libertatea. 

Nelu Ploieşteanu ducea un trai decent. Începuturile au fost grele pentru regretatul artist, care nu ocolea subiectul. A început să facă bani când a început să cânte la petreceri. 

 „Am avut şansa să cânt la milionari care erau mai supăraţi decât mine. Ce faci cu banii, dacă n-ai sănătate? Ce faci cu ei? Am cerut o ţigară la unu’ şi nu mi-a dat. Eu nu uit de unde am plecat, dau pentru că şi eu am fost foarte, foarte amărât”, a mai spus Nelu Ploieşteanu. 

Cine este Nelu Ploieşteanu

Pe numele real Ion Dumitrache, Nelu Ploişteanu s-a născut pe 16 decembrie 1950, în Ciorani, Prahov şi este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. Muncește chiar de la 18 ani când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatăl. Cu timpul a învățat să cânte și la pian și la acordeon, scriu colegii de la observatornews.ro.

Reclamă

După ”90 a reușit să lanseze 18 albume. Nici nu-și mai amintește câte spectacole și turnee a avut. A cântat între 1990 și 1998 la Șarpele roșu și la restaurantul Perla unde cântă și în prezent. Nelu Ploieşteanu a murit la vârsta de 70 de ani. 

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
Vezi toate știrile
Citește și