Închide meniul

"Am încercat să-l obosesc!" Dezvăluiri uluitoare ale monitorului de schi care a fost fugărit de urs pe pârtie. "Când simte frică, prinde curaj"

Antena Sport Publicat: 11 martie 2021, 10:20

Reclamă
"Am încercat să-l obosesc!" Dezvăluiri uluitoare ale monitorului de schi care a fost fugărit de urs pe pârtie. "Când simte frică, prinde curaj"

Captură Facebook

Adrian Stoica, urmărit de urs pe pârtie

Instructorul a fost urmărit de animal pentru mai bine de 7 minute. Din fericire, a scăpat teafăr şi a îndepărtat ursul de zona aglomerată în care erau mai multe persoane. Adrian Stoica a dezvăluit cum a reuşit să îşi menţină calmul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Stoica, românul care a fost urmărit de urs pe pârtia din Predeal

"M-am oprit ca să-l las să treacă. L-am văzut ieşind din pădure din dreapta şi am crezut că doar traversează pârtia, însă el a venit către noi. Trebuie să-ţi păstrezi calmul cu orice animal cu care te întâlneşti, inclusiv cu câinii maidanezi. Orice animal când simte frică prinde curaj şi atunci trebuie să nu-ţi fie frică, să-ţi păstrezi calmul şi să nici nu-l agiţi. Nici să te dai tu la el. Ideea e să se păstreze echilibru.

Am vorbit, mi-am păstrat calmul, dar chiar nu e de joacă. Acesta nu era mic, dar nici urs mare. Dacă era mare, nu ştiu dacă mai stăteam eu mult pe acolo.

Cel mai mult s-a apropiat la 1,5-2 metri. În momentul în care vedeam că se apropie luam o poziţie defensiv-ofensivă, ca să se îndepărteze. Ideea a fost să se ducă în pădure şi să ne lase în treaba noastră. Nu vrem să ne împrietenim, nu vrem să-i hrănim. Ei să-şi vadă de treaba lor, iar noi de treaba noastră", a declarat Adrian Stoica pentru Libertatea.

Reclamă

Cu o experienţă de 10 ani, monitorul de schi a ţinut să anunţe că nu este prima dată când s-a nimerit faţă în faţă cu ursul.

"Sunt născut la Băile Tuşnad şi acolo veneau destul de des. La un moment dat, se făceau poze cu ei. Venea ursoaica cu puii la garaje şi lumea le dădea de mâncare urşilor, iar un fotograf făcea poze. Îi dădeai să mănânce din mână la un puiuţ, însă chiar şi puii au o forţă mare. Odată, am încercat să ţin de o franzelă, iar un puiuţ din acela de zici că e jucărie de pluş a smucit-o cu o aşa forţă, de simţeai că-ţi ia mâna din umăr. Nu e de joacă cu ei, chiar nu e de joacă", a dezvăluit Stoica pentru sursa citată.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16
mai
23:33
VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley
16
mai
23:29
VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei
16
mai
23:19
„Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!”
16
mai
23:09
Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi
16
mai
22:51
Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige
16
mai
22:37
VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG
16
mai
22:33
Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!”
16
mai
22:11
„Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu
16
mai
22:00
Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe
16
mai
21:49
Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!”
Vezi toate știrile
Citește și