Închide meniul
Foto

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale. Câţi bani mai are după ce a luat decizii drastice din cauza copiilor săi

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 iulie 2022, 18:18

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale. Câţi bani mai are după ce a luat decizii drastice din cauza copiilor săi

Ion Țiriac a vorbit despre "singurele plăceri" din viața lui

Ion Ţiriac are 83 de ani / Profimediaimages

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale în 2022. Cel puţin asta susţin cei de la Forbes, care au venit cu noi detalii despre câţi bani ar avea, în acest moment, fostul mare jucător de tenis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miliardarul român a fost, o lungă perioadă de timp, cel mai bogat român. La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante şi a suferit o cădere abruptă. A ajuns astfel să aibă de două ori mai puţini bani decât Daniel Dines, cel care are, potrivit estimărilor, 2.9 miliarde de dolari.

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale

Pe 9 aprilie, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1.6 miliarde de dolari. După 3 luni de conflict armat în Ucraina, a ajuns la 1.5 miliarde de dolari! Sursa citată anterior a făcut o nouă actualizare, astfel că fostul sportiv ar avea acum 1.4 miliarde de dolari.

Ion Ţiriac
Ion Ţiriac, la egalitate în topul bogaţilor României cu Matei Zaharia

Astfel, în decurs de mai puţin de un an, din averea lui Ţiriac s-au „evaporat” nu mai puţin de 300 de milioane de dolari. Suma este semnificativă! Poate fi şi unul dintre motivele pentru care omul de afaceri în vârstă de 83 de ani îşi vinde bucată cu bucată imperiul construit în ultimele decenii.

A vândut Madrid Open și o competiție de golf din Spania către americanii de la IMG și a obținut aproximativ 400 de milioane de euro. Este a doua cea mai importantă vânzare pe care a făcut-o în ultimul deceniu. În 2015 renunța la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Reclamă

Țiriac a vândut în ultimii ani și mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro, anunță evz.ro.

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Natalia Ioana, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest. Ar fi luat decizia drastică chiar din cauza copiilor săi.

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac într-un interviu acordat celor de la claytenis.com.

Reclamă 4 / 0/3

Doi dintre copiii miliardarului nu sunt trecuți în „testament”

Averea uriașă adunată de Ion Țiriac a atras din nou atenția jurnaliștilor din toată lumea. Fostul mare jucător de tenis, ajuns la 82 de ani, este al treilea cel mai bogat român. Nu toți copiii lui Țiriac vor moșteni o parte din bogății.

Ion Țiriac are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament, „Puma Foundation”. Dintre copiii miliardarului, doar Ion Ion apare în consiliul de directori ai fundației. Pe lângă Ion Ion, ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, și Rodica Țiriac, sora tenismenului.

Puma Foundation este o fundație pentru clauza de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac.

Toți ceilalți care aparem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă. Acolo se vă împarți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a spus avocatul și omul de încredere a lui Țiriac, Nicolai Mindrila, potrivit Rise Project.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” Vezi toate știrile
Citește și