Închide meniul

Calvarul prin care a trecut medicul care s-a luptat cu HIV şi Ebola, după ce s-a infectat cu coronavirus: "M-a lovit ca un autobuz"

Antena Sport Publicat: 11 iunie 2020, 6:44

Reclamă
Calvarul prin care a trecut medicul care s-a luptat cu HIV şi Ebola, după ce s-a infectat cu coronavirus: "M-a lovit ca un autobuz"

Profimedia

Peter Piot este un renumit medic belgian

Peter Piot, în vârstă de 71 de ani, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus în luna martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"M-a lovit ca un autobuz. Epuizare extremă, ca şi cum fiecare celulă din corpul tău ar fi obosită. Şi scalpul meu era foarte sensibil. Acesta este un simptom neurologic", a spus Piot într-un interviu acordat Le Monde

Mai mult, acesta spune că nu este posibilă eradicarea virusului.

"Trebuie să admitem că, în acest moment, eradicarea virusului nu e posibilă. Va trebui să convieţuim cu Covid-19, aşa cum convieţuim cu HIV. Singura boală virală care a fost eradicată e variola. Și suntem aproape de a elimina și poliomielita. Dar atât! Dacă nu vom ține COVID-19 sub control, atunci sistemul medical nu va putea funcționa normal”, a mai spus medicul. 

Peter Piot este o somitate în domeniu, fiind unul dintre cercetătorii care au descoperit virusul Ebola, conducând, între 1995 și 2008, proiectul UNAIDS, inițiat de ONU, în lupta împotriva Ebola și HIV.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor Vezi toate știrile
Citește și