Închide meniul
Foto

Cât de bogat este Ion Țiriac. Ce s-a întâmplat cu averea omului de afaceri, în ultimii trei ani. Analiza Forbes

Reclamă

Publicat: 3 mai 2023, 17:38

Cât de bogat este Ion Țiriac. Ce s-a întâmplat cu averea omului de afaceri, în ultimii trei ani. Analiza Forbes

Cât de bogat este Ion Țiriac. Averea pe care o deține fostul jucător de tenis

Ce avere a ajuns să aibă Ion Ţiriac / Hepta

Au apărut noi detalii despre cât de bogat este Ion Țiriac. Fostul mare jucător de tenis, care va împlini 84 de ani pe 9 mai, și-a creat un adevărat imperiu financiar, iar averea lui a căpătat proporții uriașe în ultimii trei ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jurnaliștii americani de la forbes.com au actualizat clasamentul miliardarilor lumii, iar Ion Țiriac ocupă, în prezent, locul 1508. Este cel mai bogat român, fiind urmat de Dragoș Pavăl și Daniel Dines.

Cât de bogat este Ion Țiriac. Averea pe care o deține fostul jucător de tenis

Dacă la începutul acestui an Ion Țiriac ar fi avut o avere estimată la 2 miliarde de dolari, în ultima lună la suma totală s-au mai adăugat 100 de milioane de dolari. Acesta are un succes uriaș, chiar dacă a luat o decizie drastică și și-a vândut unele dintre afacerile de succes.

Sursa citată anterior a făcut și un grafic al creșterii averii lui Ion Țiriac. Panta ascendentă a început cu adevărat în 2020. Cu toate că pandemia de Covid-19 a lovit din plin anumite industrii, Țiriac nu pare să fi avut de suferit.

Dacă în urmă cu trei ani avea o avere estimată la 1.2 miliarde, aceasta aproape s-a dublat până în prezent. Creșterea este una spectaculoasă.

Reclamă

Ion Țiriac a luat decizii drastice

Țiriac a surprins pe toată lumea în momentul în care a vândut Madrid Open și o competiție de golf din Spania către americanii de la IMG. A obținut aproximativ 400 de milioane de euro. Este a doua cea mai importantă vânzare pe care a făcut-o în ultimul deceniu. În 2015 renunța la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Țiriac a vândut în ultimii ani și mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro, anunță evz.ro.

Fostul jucător de tenis a vândut turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Natalia Ioana Țiriac, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest. Ar fi luat decizia drastică chiar din cauza copiilor săi.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac într-un interviu acordat celor de la claytenis.com.

Cine va moșteni averea uriașă a celui mai bogat român

Miliardarul Ion Țiriac a făcut declarații controversate. Fostul mare jucător de tenis a decis cine îi va moșteni averea uriașă pe care o are.

Țiriac a fost căsătorit o singură dată. Fosta handbalistă Erika Braedt i-a fost soție între 1963 și 1965. Pe Ion Ion Țiriac l-a făcut cu Mikette von Issenberg, iar cu Sophie Ayad îi are pe Ioana și Karim.

Fostul jucător de tenis ar fi decis totuși să își împartă averea în 33 de „felii egale” și că toți urmașii săi vor primi aceeași sumă de bani.

Întotdeauna mi-au plăcut femeile, nu-mi explic de ce. Dintre cei 33 de copii ai mei, doar 3 sunt legitimi și au numele meu… Activele mele, însă, vor fi împărțite în 33 de felii egale și toată lumea va primi aceeași sumă„, a declarat Ion Țiriac, potrivit italienilor de la outsidernews.it.

Recomandări
  • Ce avere are Ion Ţiriac
  • Fostul mare jucător de tenis a devenit cel mai bogat român

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și