Închide meniul

Cât de repede se poate răspândi coronavirusul? Experimentul făcut de japonezi într-un restaurant

De Antena Sport
Publicat: 15 mai 2020, 6:19

Un experiment realizat în Japonia arată cât se repede se poate răspândi coronavirusul în restaurante. Experimentul a fost realizat de televiziunea publică din Japonia, în colaborare cu o echipă de experți.

Reclamă
Cât de repede se poate răspândi coronavirusul? Experimentul făcut de japonezi într-un restaurant

Profimedia

Experimentul încearcă să simuleze cât de repede se poate răspândi virusul Covid-19 într-un loc închis, precum restaurantele.

Reclamă

Echipa de la televiziunea NHK, alături de experții care i-au ajutat la acest experiment, au realizat un video în care au intrat 10 persoane într-un restaurant, dintre care una era “infectată” cu coronavirus.

Grupul s-a așezat la o masă, după care fiecare a mers la bufet pentru a-și lua mâncare.

Toate luminile se sting și se folosește o lampă cu ultraviolete, pentru a se vedea unde s-a răspândit “virusul”. Se poate observa vopseaua pe toate mâinile celor din restaurant, dar și pe fețele celor mai mulți, în special în zona gurii. De asemenea, vopsea a ajuns și capacele reicipientelor de mâncare, pahare, fața de masă, dar și pe bonul fiscal.

Un profesor de la Universitatea din Hong Kong, John Nichols, a spus pentru CNN cât de importantă este igienizare mâinilor pentru a preveni răspândirea virusului.

Reclamă
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
19:00 LIVE TEXTBayern Munchen – Borussia Dortmund 4-0! Muller a reuşit „dubla”! Manchester City şi Arsenal, victorii categorice! Toate rezultatele, AICI 19:00 Ovidiu Burcă, mesaj clar pentru CSA Steaua: „Echipele care nu au dreptul să promoveze, nu au ce să caute în play-off!” 18:39 Jucătorul remarcat de Pep Guardiola, după Manchester City – Liverpool 4-1: „Este excepţional!” 18:33 Ianis Hagi a dezvăluit motivul pentru care nu a fost inclus în lotul lui Rangers pentru meciul cu Dundee 18:15 VIDEOMark Selby – Shaun Murphy este LIVE VIDEO, în AntenaPLAY. Show total în semifinalele Tour Championship. Echilibru perfect după prima sesiune 18:03 Reacţia categorică a lui Jurgen Klopp, după Manchester City – Liverpool 4-1: „E inacceptabil!” 18:02 FotoSorana Cîrstea, mesaj mobilizator după ce a fost eliminată în semifinale la Miami: „E timpul să reîncărcăm bateriile pentru sezonul de zgură” 17:30 Ella Toone, mesaj clar înainte de Anglia – Brazilia: „Abia aşteptăm!” Women’s Finalissima va fi în AntenaPLAY, pe 6 aprilie, de la 21:45 16:55 VIDEOParma – Palermo 2-1 a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Echipa lui Dennis Man și Valentin Mihăilă, victorie importantă în lupta pentru promovarea în Serie A 16:48 Mihai Stoica, declaraţii despre colaborarea dintre Elias Charalambous şi Mihai Pintilii: „Îşi dorea foarte mult să vină cineva!”
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea