Închide meniul

Ce a putut să spună tatăl lui David Popovici despre fiul său. Promisiunea uriaşă făcută

Publicat: 7 iulie 2022, 22:36 / Actualizat: 8 ianuarie 2024, 17:37

Reclamă
Ce a putut să spună tatăl lui David Popovici despre fiul său. Promisiunea uriaşă făcută

David Popovici a cucerit lumea natației

David Popovici, noul "rege" al natației mondiale / Profimedia Images

Ce a putut să spună tatăl lui David Popovici despre fiul său. David Popovici este noua senzaţie a nataţiei mondiale. Popovici a devenit dublu campion mondial la seniori, iar ca Campionatul European de juniori de la Otopeni ia medalie după medalie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici încântă la fiecare interviu acordat. „Regele nataţiei” are un discurs impecabil, care nu trădează cei 17 ani pe care îi are. În spatele lui David Popovici stau cei din staff-ul său, dar şi părinţii care îl susţin necondiţionat.

Ce a putut să spună tatăl lui David Popovici despre fiul său

Părinţii lui David Popovici sunt persoane discrete, care preferă să stea în umbra fiului lor. La întoarcerea de la Budapesta, tatăl lui David Popovici s-a scuzat elegant atunci când a fost abordat de jurnalişti. Acesta a transmis că cel mai bine ar fi să vorbească David Popovici şi cei din staff-ul său, care îl ajută să atingă performanţe uluitoare.

Totuşi, Mihai David a promis, mai în glumă, mai în serios, că va vorbi după Jocurile Olimpice de la Paris (2024), acolo unde David Popovici ţinteşte aurul olimpic.

Redăm dialogul purtat de tatăl lui David Popovici cu un jurnalist, conform digisport.ro

Reclamă
Reclamă 4

Reporter: Vorbiti si cu noi un pic?

Mihai Popovici: Nu, nu, îmi pare rău.

Reporter: Dar de ce?

Reclamă

Mihai Popovici: Noi spunem ca aşa este normal pentru că el şi staff ul său sunt tot timpul împreună şi lucrează împreună, de aceea e normal să vorbească ei despre performanţele lui David. Noi ne asiguram doar să le creăm mediul cel mai bun pentru performanţă. Peste câţiva ani vorbesc si eu …

Reporter: Când? După aurul olimpic de la Paris? E ok atunci?

Mihai Popovici: Da, da, atunci (râde).

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată este pâinea albă. Sportivul de 17 ani trebuie să aibă mare grijă de dieta sa, din care mai lipsesc produsele de fast-food şi mâncarea cu multe grăsimi.

Pe de altă parte, conform doctordebine.ro, David Popovici are parte de un mic dejun în care se regăsesc un iaurt mare, cu banane, miere și fulgi de ovăz. De asemenea, gustările la care are acces David conţin migdale, curmale sau alte seminţe.

După antrenamentele din sala de forţă, David se delectează cu un shake cu lapte miere şi scorţişoară.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine…Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00„, a povestit David Popovici, potrivit Şcoala9.ro.

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă în locul înotului

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Românul care a scris istorie în nataţie a anunţat că, în copilărie, şi-ar fi dorit să devină călugăr shaolin. O altă variantă pentru dublul campion mondial a fost şi cea de magician, pentru care a luat şi meditaţii.

Până la urmă, David a ales varianta cea mai bună, înotul, şi, la doar 17 ani, este dublu campion mondial, la 100 de metri liber şi la 200 de metri liber.

„Ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu… ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urmă am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari, dar nu știu dacă aș fi devenit actor.

Nu știu ce aș fi ales eu, dar cred că m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa”, a spus Popovici, citat de euronews.ro.

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, Popovici a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu. Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Recomandări

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și