Închide meniul
Foto

Ce s-a aflat despre averea lui Ion Țiriac, după o lună și jumătate de război. Schimbare importantă în topul Forbes. Ce loc ocupă românul în clasamentul bogaților lumii

Publicat: 9 aprilie 2022, 17:25

Reclamă
Ce s-a aflat despre averea lui Ion Țiriac, după o lună și jumătate de război. Schimbare importantă în topul Forbes. Ce loc ocupă românul în clasamentul bogaților lumii

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Averea lui Ion Țiriac suferă modificări importante în 2022. Miliardarul român a încasat, în acest an, 360 de milioane de dolari după ce a vândut turneul de la Madrid către compania americană IMG. Chiar și cu acest „tun” financiar, se poate considera că trece printr-un declin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei de la Forbes au făcut o actualizare a estimării averilor celor mai bogați oameni la nivel mondial. Momentul este unul dificil, războiul din Ucraina afectând serios marea majoritate a afacerilor. La fel se întâmplă și cu conturile fostului mare jucător de tenis, la o lună și jumătate după startul conflictului armat.

Ce avere are Ion Țiriac în 2022

Potrivit forbes.com, Ion Țiriac are, pe 9 aprilie, o avere de 1.6 miliarde de dolari. Este în scădere față de finalul anului trecut, după cum se poate vedea pe un grafic care apare pe pagina destinată românului care va împlini 83 de ani peste exact o lună.

Cum arată graficul averii lui Ion Țiriac

În 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. A pierdut, astfel, aproximativ 100 de milioane de dolari în ultimele luni, dacă ținem cont de estimările sursei citate anterior. Între 2018 și prima jumătate a anului 2020, averea lui Ion Țiriac a fost constantă și era în jur de 1.2 miliarde de dolari.

În condițiile date, fostul jucător de tenis este pe locul 1942 în topul celor mai bogați oameni de pe mapamond. Alți doi români au o avere estimată tot la 1.6 miliarde de dolari, Ion Stoica și Matei Zaharia. Cel mai bogat conațional este Daniel Dines, despre care se crede că are 2.3 miliarde de dolari.

Reclamă
Ei sunt cei mai bogați români

Doi dintre copiii lui Țiriac nu sunt trecuți în „testament”

Ion Țiriac are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Cu toate că miliardarul român are trei moștenitori, doar unul are acces la imperiu. Ion Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament, „Puma Foundation”. Dintre copiii miliardarului, doar Ion Ion apare în consiliul de directori ai fundației.

Pe lângă Ion Ion, ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, și Rodica Țiriac, sora tenismenului.

Reclamă 4 / 0/3

Puma Foundation este o fundație pentru clauza de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac.

Toți ceilalți care aparem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă. Acolo se vă împarți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a spus avocatul și omul de încredere a lui Țiriac, Nicolai Mindrila, potrivit Rise Project.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor Vezi toate știrile
Citește și