Închide meniul
Foto

Ce s-a aflat despre averea neoficială a lui Gigi Becali. Ar fi miliardar în euro și mai bogat decât Ion Țiriac

De Antena Sport
Publicat: 15 septembrie 2022, 9:33
Actualizat: 16 septembrie 2022, 14:33

Au apărut informații surprinzătoare despre averea neoficială a lui Gigi Becali. Patronul lui FCSB este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, dar sunt tot mai multe vești că ar putea fi chiar în TOP 3.

Reclamă
Ce se știe despre averea lui Gigi Becali

Ce s-a aflat despre averea neoficială a lui Gigi Becali. Ar fi miliardar în euro

Gigi Becali ar fi mai bogat decât Ion Țiriac / Colaj Hepta

Unul dintre foștii jucători ai Stelei, Alin Stoica, a oferit un interviu în presa din Belgia chiar înaintea meciului FCSB – Anderlecht, din Conference League. Acesta a lăsat de înțeles că Gigi Becali ar fi chiar mai bogat decât Ion Țiriac.

Reclamă

Ce s-a aflat despre averea neoficială a lui Gigi Becali

Fostul fotbalist a spus că latifundiarul din Pipera ar putea avea între 2 și 3 miliarde de euro. În condițiile în care, potrivit Forbes, Țiriac are 1.4 miliarde de dolari, Becali ar putea avea o avere peste cea a fostului jucător de tenis. Aceasta este cea neoficială.

Reclamă

În decembrie 2021, Gigi Becali ocupa locul 14 în Top 300 Capital, cu o avere estimată a fi cuprinsă între 325 și 425 de milioane de euro.

Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imobiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit.

Oficial, el e în TOP 30 cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare.

Pe lângă activitatatea sa din fotbal, unde cunoștințele sale sunt foarte limitate, contrar a ceea ce el vrea să creadă, a intrat și în politică cu un mic Partid Creștin Democrat”, a declarat Alin Stoica pentru belgienii de la lesoir.be.

Dumitru Dragomir, despre averea patronului de la FCSB: „Are peste 2 miliarde!”

Cu numai câteva luni în urmă, Dumitru Dragomir a făcut o declarație similară. Fostul președinte al LPF, care este un apropiat al lui Gigi Becali, a anunțat că este uluit de câți bani poate să aibă patronul FCSB.

El are atâția bani încât noi nici putem gândi. A vândut 100 de milioane de euro în terenuri. A înțeles capitalismul mai bine decât orice. El a rezistat din punct de vedere financiar, în rest s-au făcut praf echipele„, a spus Dumitru Dragomir.

Dragomir nu s-a ferit și a făcut chiar și o estimare, în 2021: „Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani„.

Despre banii din conturile lui Gigi Becali a vorbit și Cristi Borcea. Fostul patron al lui Dinamo a sigur că nașul său de cununie a depășit o bornă fabuloasă.

Eu cred că are peste 1 miliard (n.r. de euro), active și bani. Eu nu mă pot compara cu el. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere„, a declarat Cristi Borcea.

Gigi Becali a făcut avere din vânzarea de terenuri

Gigi Becali a vândut un teren în zona Pipera, de circa 7,4 hectare, către afaceristul român Ion Crăciunescu (coincidență de nume cu celebrul arbitru român). În urma tranzacției, patronul lui FCSB a încasat 25 de milioane de euro.

Gigi Becali a vândut, în ultima perioadă, mai multe terenuri în Pipera. Peste 55 de milioane de euro a adunat Gigi Becali din acestei tranzacții, potrivit profit.ro.

Pentru mine nu a fost nicio perioadă grea, a fost chiar și mai bine de cinci ori. Păi cum așa? S-au dublat prețurile la terenuri. Și am vândut în pandemie terenuri la dublu preț decât era înainte de pandemie. Am vândut în pandemie, am luat 11 milioane (n.r. – euro) bani cash.

Omul nu ține cont de pandemie, omul dă când vrea el și cât vrea el. Toată averea, împlinirea asta toată e a Domnului, toate bogățiile. Și el mi-a dat mie și a zis bă, îți dau ție să administrezi. Dacă nu administrezi bine, vai de capul tău”, spunea Gigi Becali, în vara anului trecut, la Antena 3.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
Închide căutarea