Close

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”. Anunțul făcut de Vitali Klitschko

De Dan Roșu
Publicat: 10 mai 2022, 9:18

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”. Vitali Klitschko a oferit noi detalii despre situația din Kiev. Primarul Capitalei a explicat prin ce trec ucrainenii, în timp ce Vladimir Putin și rușii au sărbătorit „Zilei Victoriei”, comemorarea victoriei împotriva Germaniei naziste din Al Doilea Război Mondial.

Reclamă
Vladimir Putin, în Piața Roșie din Moscova

Vladimir Putin, în Piața Roșie din Moscova / Profimedia

”În acest moment, nu se mai simte tensiunea pe care o simțeam în Kiev cu o lună-două în urmă. Se poate spune că e liniște. Totuși, nu putem garanta siguranța pentru toată lumea. O rachetă poate ateriza în orașul nostru în orice secundă, în orice minut.

Reclamă

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”.

Sperăm că lucrurile se vor calma. Dar să nu uităm: o bătălie se dă la câteva sute de kilometri la est de noi, unde oamenii mor îi fiecare zi. De aceea, nu putem vorbi despre vremuri liniștite. E liniște, dar tensiunea rămâne. O poți simți în aer”, a spus Vitali Klitschko, citat de Bild.

Victoria Sinitsina, o nouă apariție controversată alături de Vladimir Putin

Parada organizată la Moscova a adus multe controverse, legate și de celebritățile care au luat parte la comemorarea Zilei Victoriei. Victoria Sinitsina și-a atras multe critici după ce a apărut alături de Vladimir Putin la un miting pro-război organizat de președintele rus la Moscova, pe stadionul Luzhniki, în luna martie. Ea nu a lipsit nici la parada organizată cu ocazia zilei de 9 mai.

Victoria Sinitsina a ținug să explice care a fost motivul pentru care a ales să participe la evenimentul de la Moscova. ”Străbunicul meu Alexander Sergeevich Suslakov a luptat pe frontul Karelian, în est. A fost ofițer și a primit ordinul de Apărător al Patriei în Al Doilea Război Mondial. A murit în 2000.

Reclamă

Unchiul meu Sinitsin Semyon Borisovich a fost mitralior. A fost dat dispărut timp de 30 de ani, dar în urma cercetărilor s-a stabilit că a murit în februarie 1944, la 20 de ani.

Un alt unchi, Tereshkov Mikhail Afanasyevich, a plecat la război la 17 ani, a fost artilerist. Nu se știe când și unde a murit. Doi dintre cei trei nu s-au putut bucura de viață, să cunoască bucuria de a avea o familie. Nu au văzut lumea, dar familia mea îi va ține minte mereu”, a scris Victoria Sinitsina, pe Instagram.

Discursul lui Vladimir Putin de 9 mai

Putin a acuzat NATO de faptul că a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei, susţinând că Federaţia Rusă a făcut demersuri diplomatice pentru a evita acest lucru.

„Astăzi, în zilele acestea, luptaţi pentru oamenii noştri din Donbas, pentru securitatea ţării noastre mamă, Rusia. 9 mai 1945 este ziua scrisă pentru totdeauna în istoria lumii drept victoria poporului nostru sovietic, unitatea şi puterea sa spirituală au fost exemplare pe câmpul de luptă.

Suntem mândri de spiritul de neînfrânt al celor victorioşi, că suntem urmaşii lor şi este datoria noastră să menţinem vie memoria celor care înfruntat nazismul, care ne-au transmis să fim atenţi şi să fin siguri că războaiele mondiale nu se repetă. În ciuda tuturor diferenţelor în relaţiile internaţionale, Rusia totdeauna a pledat pentru securitatea indivizibilă, creând un sistem de securitate care este necesar comunităţii internaţionale.

În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest şi un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Ţările NATO nu au vrut să ne audă şi asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite şi putem vedea asta. Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operaţie punitivă în Donbas, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziţie a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfăşoare în apropiere de noi, creând ameninţări absolut inacceptabile chiar lângă graniţa noastră”, a afirmat Vladimir Putin.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
14:00 Simona Halep – Beatriz Haddad Maia LIVE TEXT (20:30) e marea finală de la Toronto. Simona conduce la directe 14:00 VIDEOKylian Mbappe, reacție nervoasă în timpul meciului lui PSG! Ce a putut să facă după ce un coleg i-a pasat lui Lionel Messi 13:17 L’Equipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici” 13:17 Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj 12:58 Victor Angelescu, primele critici pentru Adrian Mutu: „Trebuia să facem mai mult!” 12:49 FotoStrigătul de disperare al milionarului român care a investit o avere pentru o plajă care a devenit pustie, în Mamaia 12:13 Cum s-a văzut performanța uimitoare a lui David Popovici chiar de la fața locului. ”E ceva extraordinar” 12:07 CFR Cluj – FC Botoșani LIVE TEXT (18:30). Campioana se poate distanța în fruntea clasamentului. Echipele probabile 11:49 Mirel Rădoi, primul eșec pe piața transferurilor la Universitatea Craiova. Lovitura de 1,5 milioane de euro încercată de olteni 11:34 Ştafeta de 4×100 metri liber a României, cu David Popovici, a ratat calificarea în finală la Campionatul European de Nataţie
Pe același subiect
Fanii lui Fenerbahce, în timpul meciului cu Dinamo Kiev
Liga Campionilor • 6 aug., 10:28
Fenerbahce, amendată de UEFA pentru scandări pro-Vladimir Putin la meciul cu echipa Mircea Lucescu
Svetlana Horkina, apropiata lui Vladimir Putin
Extra • 30 iul., 17:32
FOTO
Marian Drăgulescu a recunoscut că i-a făcut avansuri apropiatei lui Vladimir Putin: „Ne îmbrăţişam, avea tot pachetul!”
Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin în meciul cu Dinamo Kiev
Liga Campionilor • 28 iul., 18:37
Fenerbahce, reacție tulburătoare după ce fanii turci i-au scandat numele lui Vladimir Putin: “Au fost doar 20 de secunde”
Close