Închide meniul

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”. Anunțul făcut de Vitali Klitschko

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 10 mai 2022, 9:18

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”. Anunțul făcut de Vitali Klitschko

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”.

Vladimir Putin, în Piața Roșie din Moscova / Profimedia

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”. Vitali Klitschko a oferit noi detalii despre situația din Kiev. Primarul Capitalei a explicat prin ce trec ucrainenii, în timp ce Vladimir Putin și rușii au sărbătorit „Zilei Victoriei”, comemorarea victoriei împotriva Germaniei naziste din Al Doilea Război Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”În acest moment, nu se mai simte tensiunea pe care o simțeam în Kiev cu o lună-două în urmă. Se poate spune că e liniște. Totuși, nu putem garanta siguranța pentru toată lumea. O rachetă poate ateriza în orașul nostru în orice secundă, în orice minut.

Ce se întâmpla la Kiev, în timp ce rușii sărbătoreau ”Ziua Victoriei”.

Sperăm că lucrurile se vor calma. Dar să nu uităm: o bătălie se dă la câteva sute de kilometri la est de noi, unde oamenii mor îi fiecare zi. De aceea, nu putem vorbi despre vremuri liniștite. E liniște, dar tensiunea rămâne. O poți simți în aer”, a spus Vitali Klitschko, citat de Bild.

Victoria Sinitsina, o nouă apariție controversată alături de Vladimir Putin

Parada organizată la Moscova a adus multe controverse, legate și de celebritățile care au luat parte la comemorarea Zilei Victoriei. Victoria Sinitsina și-a atras multe critici după ce a apărut alături de Vladimir Putin la un miting pro-război organizat de președintele rus la Moscova, pe stadionul Luzhniki, în luna martie. Ea nu a lipsit nici la parada organizată cu ocazia zilei de 9 mai.

Victoria Sinitsina a ținug să explice care a fost motivul pentru care a ales să participe la evenimentul de la Moscova. ”Străbunicul meu Alexander Sergeevich Suslakov a luptat pe frontul Karelian, în est. A fost ofițer și a primit ordinul de Apărător al Patriei în Al Doilea Război Mondial. A murit în 2000.

Reclamă

Unchiul meu Sinitsin Semyon Borisovich a fost mitralior. A fost dat dispărut timp de 30 de ani, dar în urma cercetărilor s-a stabilit că a murit în februarie 1944, la 20 de ani.

Un alt unchi, Tereshkov Mikhail Afanasyevich, a plecat la război la 17 ani, a fost artilerist. Nu se știe când și unde a murit. Doi dintre cei trei nu s-au putut bucura de viață, să cunoască bucuria de a avea o familie. Nu au văzut lumea, dar familia mea îi va ține minte mereu”, a scris Victoria Sinitsina, pe Instagram.

Discursul lui Vladimir Putin de 9 mai

Putin a acuzat NATO de faptul că a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei, susţinând că Federaţia Rusă a făcut demersuri diplomatice pentru a evita acest lucru.

Reclamă 4 / 0/3

„Astăzi, în zilele acestea, luptaţi pentru oamenii noştri din Donbas, pentru securitatea ţării noastre mamă, Rusia. 9 mai 1945 este ziua scrisă pentru totdeauna în istoria lumii drept victoria poporului nostru sovietic, unitatea şi puterea sa spirituală au fost exemplare pe câmpul de luptă.

Suntem mândri de spiritul de neînfrânt al celor victorioşi, că suntem urmaşii lor şi este datoria noastră să menţinem vie memoria celor care înfruntat nazismul, care ne-au transmis să fim atenţi şi să fin siguri că războaiele mondiale nu se repetă. În ciuda tuturor diferenţelor în relaţiile internaţionale, Rusia totdeauna a pledat pentru securitatea indivizibilă, creând un sistem de securitate care este necesar comunităţii internaţionale.

În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest şi un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Ţările NATO nu au vrut să ne audă şi asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite şi putem vedea asta. Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operaţie punitivă în Donbas, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziţie a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfăşoare în apropiere de noi, creând ameninţări absolut inacceptabile chiar lângă graniţa noastră”, a afirmat Vladimir Putin.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și