Închide meniul

Chefi la cuțite | Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, i-a uluit pe chefi. A înotat 18 ore fără oprire

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 martie 2021, 10:26

Chefi la cuțite | Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, i-a uluit pe chefi. A înotat 18 ore fără oprire

Antena 1

Avram Iancu a participat la Chefi la cuţite

Pentru cei care nu știu, Avram Iancu este un român celebru, care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, și asta nu e tot. Avram Iancu, bibliotecar în Petroşani, a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avram Iancu, celebrul bibliotecar pasionat de înot, a făcut senzație în prima ediție din sezonul 9 "Chefi la cuțite"

"Este o onoare și o povară să porți acest nume, căci trebuie să ai idealuri care să nu îi dezonoreze pe marii înaintași care au purtat acest nume. Rețeta aceasta este una dublă, e o șmeherie cu capac", a dezvăluit Avram Iancu, în timp ce a pregătit o omletă special coaptă la cuptor în ardei gras cu capac natural.

Banda a mers, cloșurile s-au ridicat și Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au avut parte de o surpriză de zile mari atunci când au văzut cum arată rețeta din farfurie.

Cei trei bucătari au analizat totul extrem de atent și au încercat să își dea seama cum se numește un astfel de preparat, ba chiar l-au chemat și pe Speak să guste din rețeta concurentului.

"Vezi că e bună", a fost concluzia coprezentatorului emisiunii „Chefi la cuțite”, sezonul 9.

Reclamă

Apoi, ușile s-au deschis și în platou și-a făcut apariția Avram Iancu. În prima ediție din sezonul 9, concurentul i-a impresionat pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și pe Sorin Bontea cu dezvăluirile sale.

"Eu am citit o carte, o istorie frumoasă a unui soldat din armata franceză. În locul deportării a ales să traverseze înot Canalul Mânecii. Am descoperit că în 200 de ani nu a fost vreun român care să facă asta. Aveam 38 de ani când am citit această poveste, dar a trebuit să cântăresc dacă pot să fac și eu asta. În 2014 am anunțat că voi traversa înot Canalul Mânecii. Este foarte dificil să înoți atâtea ore și atâția kilometri, dar este foarte importantă motivația. Au fost 18 ore de înot încontinuu, au fost și ore în bezna nopții, în valuri foarte mari. Am reușit să înfig drapelul patriei noastre pe țărmul francez. Mai mult de șase luni au durat antrenamentele (…). Am înotat toată Dunărea, în 89 de zile, fără costum de neopren (…). Am slăbit zece kilograme/ Am realizat că parcurgerea unui fluviu e ca parcurgerea unei vieți”, a dezvăluit Avram Iancu, spre marea uimire a celor trei chefi.

Captivați de uimitoarele aventuri pe care le-a detaliat Avram Iancu, în prima ediție din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Soirn Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au pus numeroase întrebări și au dorit să afle cât mai multe despre concurentul care le-a adus în dar și cartea pe care a scris-o.

Reclamă 4 / 0/3

Am aflat că Avram Iancu a reușit să termine inclusiv dificila cursă ce are loc la Cercul Polar.

"Sunteți mult prea modest și mult prea umil pentru câte ați realizat și obținut în viață. De ce nu vă cunosc mai mulți oameni", a întrebat Florin Dumitrescu.

"Scopul nu este să te cunoască cât mai mulți oameni. Eu am făcut lucrurile acestea, mă bucur că unii compatrioți au rezonat cu ceea ce am făcut", a dezvăluit concurentul.

Urmărește clipul video de mai sus din prima ediție din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” ca să afli mai multe detalii despre Avram Iancu, românul care i-a impresionat pe cei trei jurați.

  • Emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:0, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1!
Recomandări
  • Avram Iancu este un român celebru, care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii
  • Emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:0, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și