Închide meniul

Claudiu Adam e noul campion național la drift, la doar 18 ani, pe o Toyota GT86 de 900cp

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 12 octombrie 2021, 15:12 / Actualizat: 12 octombrie 2021, 18:17

Claudiu Adam e noul campion național la drift, la doar 18 ani, pe o Toyota GT86 de 900cp

Claudiu Adam e noul campion național la drift, la doar 18 ani, pe o Toyota GT86 de 900cp

FRAS

Etapa finală a sezonului 2021 în Campionatul Național de Drift, organizată în premieră pe circuitul MotorPark din Adâncata, a desemnat și numele celor doi campioni la categoriile Pro și Semi Pro. În ambele cazuri avem câte un nou nume, însă succesul lui Claudiu Adam de la Clasa Pro la numai 18 ani și două luni este un record la nivel european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe o nouă mașină de concurs, o Toyota GT86 de 900 de cai putere, Adam a încheiat runda finală pe locul 3 după ce în battle-ul din semifinale o eroare l-a făcut să piardă în fața bulgarului Ivan Ivanov, campionul en-titre, care avea să câștige etapa. Pe locul secund s-a clasat ucraineanul Dmytro Zhaivoronok.

Clasarea pe podium pe Motorpark i-a asigurat însă lui Adam locul 1 la finalul actualei stagiuni, cu un total de 379 de puncte. Pe locul 2 se află Ivan Ivanov, cu 331 de puncte, în timp ce pe 3 la general s-a clasat in extremis Cătălin Trifan, cu 243 de puncte.

La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obținută tot de un bulgar, Rumen Chanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niță învingător în fața lui Dragomir Roglinov.

Succesul din finala mică i-a asigurat lui Eduard Niță și titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferență de numai două puncte în fața lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportiv din Baia Mare în vârstă de doar 18 ani.

Reclamă

 

Recomandări
  • Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae
  • Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!”
  • Cine va fi golgheterul Ligii 1?

    Vezi rezultatele

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Ultimele știri
    23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
    Citește și