Închide meniul
Video

Dansul de luptă de la Rio, dezvoltat în trecut de sclavi, este foarte popular şi la noi. Motivul pentru care tot mai mulţi români îl practică

Antena Sport Publicat: 29 septembrie 2020, 17:05

Reclamă

Capoeira e stilul de arte marţiale brazilian care combină mişcările de lupte cu dansul şi acrobaţiile! Totul pe muzică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vechi din secolul 15, el a fost dezvoltat de sclavi. Pentru că nu aveau libertatea de a face arte marţiale, aceştia îşi camuflau mişcările în dans. Un brazilian a adus Capoeira şi la Bucureşti. El e stabilit în România de zece ani. 

"Am învăţat singur româna. Capoeira e bătaie pentru cui îi place bătaia, capoeira e dans pentru cui îi place dansul", a spus Antonio Minhoca, profesor de capoeira. 

Profesorul de capoeira are sala plină de copii. 

"Facem de toate, dar chestia tare este că ne luptăm fără să ne atingem", spune Sofia, una dintre eleve.

Reclamă
Reclamă

"E spiritul brazilian aici. Îţi dă o libertate, şi fizică şi mentală de a face cum poţi tu şi cum crezi că lucrurile trebuie făcute", a spus şi Bianca Andrei, instructor de capoeira. 

Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:09

Andrea Compagno, sfat pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK! În ce relații a rămas cu roș-albaștrii: „Nu vrea să pară că plâng!”

14:04

Dinamo vrea să vândă toate biletele de la derby-ul cu FCSB din etapa 13, de pe Arena Naţională. „Suntem încrezători că putem”

13:33

Simona Halep a suferit la Hong Kong una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei! De când nu a mai păţit „Simo” aşa ceva

13:31

„Meciul carierei!” Anna Blinkova, copleșită de emoții după ce i-a cedat doar trei game-uri Simonei Halep la Hong Kong

13:17

Simona Halep a fost eliminată de la Hong Kong de Anna Blinkova! Înfrângere în două seturi pentru româncă

12:48

Sun Yingsha, gata să scrie istorie în tenisul de masă, în AntenaPLAY. E aproape de o performanţă spectaculoasă

1 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 2 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?” 6 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!”
Citește și