Închide meniul

David Popovici a fost nominalizat la premiile 2022 LEN Awards pentru titlul de cel mai bun înotător al anului

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 februarie 2023, 19:46

David Popovici a fost nominalizat la premiile 2022 LEN Awards pentru titlul de cel mai bun înotător al anului

David Popovici, aproape de a câştiga un nou premiu

David Popovici, cu tricolorul pe umeri / Profimediaimages

  • David Popovici a fost nominalizat la premiile 2022 LEN Awards pentru titlul de cel mai bun înotător al anului
  • Anunţul făcut despre marele campion român

David Popovici a fost nominalizat la premiile 2022 LEN Awards pentru titlul de cel mai bun înotător al anului. Liga Europeană de Nataţie a publicat, joi, lista cu sportivii nominalizaţi la premiile 2022 LEN Awards, iar printre ei se numără şi trei români: David Popovici, Constantin Popovici şi Cătălin Preda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici este nominalizat la categoria “Cel mai bun înotător”, alături de Thomas Ceccon (Italia), Leon Marchand (Franţa), Nicolo Martinenghi (Italia) şi Krostof Milak (Ungaria). Tânărul înotător român a câştigat în 2022 două titluri de campion mondial, două de campion europeana, un argint mondial în bazin scurt, trei titluri mondiale la juniori şi patru titluri europene la juniori.

David Popovici a fost nominalizat la premiile 2022 LEN Awards pentru titlul de cel mai bun înotător al anului

La high-diving, alături de Constantin Popovici şi Cătălin Preda mai este nominalizat italianul Alessandro De Rose. David Popovici, Constantin Popovici şi Cătălin Preda pot fi votaţi de public pe site-ul oficial al LEN, scrie news.ro.

La început de 2023, LEN îi premiază pe cei mai buni sportivi de anul trecut, din nataţia europeană, la înot, sărituri, înot sicron, înot în ape deschise, polo şi high-diving. Votul a început joi, iar ultima zi de votare este 10 februarie 2023. La fiecare categorie se poate acorda un singur vot.

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022

David Popovici a oferit declaraţii despre o posibilă plecare din România, chiar după ce a fost desemnat sportivul anului 2022. Dublul campion mondial şi european la înot a afirmat că nu ştie ce îi rezervă viitorul şi că nu are alte planuri decât să continue alături de echipa sa.

Reclamă

David Popovici a avut un an de vis în 2022. Sportivul de 18 ani şi-a setat obiectivele şi pentru 2023, în care va avea două competiţii majore, una dintre ele desfăşurându-se la Otopeni.

David Popovici a declarat că nu a purtat discuţii cu preşedinta FRNPM, Camelia Potec, despre o posibilă plecare a sa din România, însă susţine că planul său este de a rămâne în ţară.

„Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”, a afirmat sportivul român.

Reclamă 4 / 0/3

Prezent la la Gala Sportivul Anului 2022, organizată de Ministerul Sportului, care are loc la Opera Naţională, Popovici a afirmat că se bucură de nominalizarea pentru titlul de sportivul anului: „Mă bucur că sunt aici, lumea este îmbrăcată frumos, este frumos. Este mai multă lume decât mă aşteptam. Încă un eveniment la care mă bucur de atmosferă şi dacă voi câştiga voi accepta trofeul cu bucurie”.

Pentru 2023, Popovici îşi doreşte să se pregătească cât mai bine pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni. Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris”, a mai spus David Popovici.

Camelia Potec, anunţ despre viitorul lui David Popovici. Ce se întâmplă cu „Regele Nataţiei”

Camelia Potec a fost invitată la emisiunea AS.ro LIVE şi a făcut anunţul despre viitorul lui David Popovici. Înotătorul român a împlinit 18 ani şi se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat. A fost asaltat cu oferte pentru a-şi continua studiile în Statele Unite. Campioana olimpică de la Atena a anunţat că România nu îl va pierde pe Popovici cel puţin până în 2024.

David Popovici ar urma să analizeze în detaliu toate ofertele abia după ce va da BAC-ul. În prezent, şansele de a rămâne în România sunt de 50%.

„Da (n.r. dacă e tentat David Popovici să plece în Statele Unite) şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte. Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.

În momentul în care am început pregătirea cu David şi a intrat în bazin, cred că undeva în 10 septembrie sau 1 septembrie, noi am declarat ca Federaţie că David rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români.

Reclamă

Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba„, a declarat Camelia Potec la AS.ro LIVE.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:33 Mikel Arteta, verdict dur după eliminarea lui Arsenal din UEFA Champions League: „Vestiarul e devastat” 8:18 Pep Guardiola, reacţie surprinzătoare după ce Manchester City a fost eliminată din Ligă! Ce a spus despre meciul cu Real Madrid 0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici a răbufnit înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 29 mart., 19:17
David Popovici a răbufnit înainte de Jocurile Olimpice: „Povestea nu este corectă”! Ce l-a deranjat pe dublul campion mondial
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber