Închide meniul

David Popovici, într-o ipostază neașteptată. Cum a fost surprins campionul mondial de doar 17 ani

Antena Sport Publicat: 2 iulie 2022, 20:40

Reclamă
David Popovici, într-o ipostază neașteptată. Cum a fost surprins campionul mondial de doar 17 ani

David Popovici a devenit campion mondial la 200 metri liber şi la 100 de metri liber

David Popovici, la Campionatul Mondial de la Budapesta / Profimedia

David Popovici a fost surprins într-o ipostază neașteptată. Puștiul a scris istorie pentru natația românească și a devenit dublu campion mondial la doar 17 ani. Cu toată faima pe care și-a câștigat-o, tânărul înotător a predat o nouă lecție de modestie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici se pregătește de Europenele de juniori care vor avea loc în România. Înotătorul a fost surprins în timp ce își ajuta stafful să încarce echipamentul în mașina care urma să îl transporte la baza sportivă din Otopeni.

David Popovici, într-o ipostază neașteptată

 

Sursa: mediaflux.ro
Sursa: mediaflux.ro

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă în locul înotului

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Românul care a scris istorie în nataţie a anunţat că, în copilărie, şi-ar fi dorit să devină călugăr shaolin. O altă variantă pentru dublul campion mondial a fost şi cea de magician, pentru care a luat şi meditaţii.

Până la urmă, David a ales varianta cea mai bună, înotul, şi, la doar 17 ani, este dublu campion mondial, la 100 de metri liber şi la 200 de metri liber.

Reclamă

„Ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu… ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urmă am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari, dar nu știu dacă aș fi devenit actor.

Nu știu ce aș fi ales eu, dar cred că m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa”, a spus Popovici, citat de euronews.ro.

David Popovici, campion mondial la 17 ani

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Reclamă 4 / 0/3

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, Popovici a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu. Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 2-1. Vinicius a deschis scorul, jucătorii lui Tuchel au întors fabulos partida 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament Vezi toate știrile
Citește și